Vår jul!

Tänk vad tiden går. Imorgon är det nyårsafton, redan en vecka sedan det var julafton. Vår julafton var väldigt bra. William väckte mig och Joakim lite tidigare än vi ville men vi låg i sängen en stund och sen somnade vi alla om. Vi klev inte upp förrän strax innan nio om jag inte minns fel. De stora barnen var riktigt taggade på sina julstrumpor. De brukar oftast ligga godis där i. William fick också ett paket i sin strumpa. 
En chokladtomte, som jag åt upp. Hehe! Sen började den långa väntan på tomten. Men jag måste säga att de skötte sig väldigt bra. För mig gick tiden väldigt snabbt. Jag låg i sängen med William i nästan två timmar när han sov. Sen var nästan klockan tre. Dags för Kalle och då kom även Andreas. Kalle är ett måste på julafton men jisses vad tråkigt det är. Men sitter man inte där själv så gör ju inte barnen det heller. Linn försökte smita vid ett tillfälle men den gick inte. Mellan klockan tre och fyra på julafton sitter man i soffan. Förutom Joakim, han lagar mat. Det måste någon göra. Under min uppväxt var det mamma som stod för den biten, men det är skittråkigt att laga mat så det överlåter jag till Joakim. Maten var utsökt, det är inte ofta jag brukar längta efter maten på julafton men detta året gjorde jag verkligen det. När det gäller att ge mig mat så är Joakim bäst. Det är galet vad bortskämd jag är där. Meeeen, jag klagar inte. 
Efter maten körde Joakim till sin syster där han skulle lämna senap (läs tomta). På grund av det missade han ju såklart när tomten väl dök upp här. Höhö! 
Visst är det härligt med dessa suddiga julbilder?! Ska de inte bli suddiga så måste man ju tända och det går inte när Linn nu är så stor och börjar tvivla på tomtens existens. När tomten gått sa hon "Jag vet vem det var, Joakim". Va? Nä! Jag har fått ge upp när det gäller Lukas men Linn har jag nog med mig kanske nästa år också. Grejen med Linn är väl mer att hon nog mer vill tro på tomten men börjar väl inse att just den tomten som kommer till oss kanske är utklädd. Äh, jag vet inte men jag hoppas på något år till. Sen får de hålla tyst så William kan få tro på honom så långt det bara går. Under paketöppningen blev det inte många bilder. Fick en på Lukas men ingen på Linn. Hon satt liksom bakom soffan och det var alldeles för krångligt att ta sig fram med W i famnen och Lukas blockerade vägen med sin hög med paket. 
Precis som vanligt så blev barnen väldigt glada och nöjda. Mina barn är väldigt bra på det sättet. Fast att de har önskat sig massor med konstiga saker så blir de tokglada när de öppnar sina paket. Sen att Linn höll på att tjura loss på Väla i fredags för att hon inte fick något behöver man ju inte diskutera. Skulle jag nu göra det så skulle jag lägga till att jag påpekade att hon faktiskt precis fått julklappar. Hennes svar på det var att det inte var tillräckligt. Men under själva julafton och fram till Välabesöket så var hon mer än nöjd. 
 
Det är dock skönt att julen är över. Jag kommer plocka ner julgrejer så fort jag får tillfälle. Jag älskar att sätta fram allt men brukar vilja få bort det mesta så fort jul och nyår är över. Då vill man ha vår och värme, men det får man alltid vänta med. Nyår firar de stora barnen hos Andreas. Vi andra tre håller oss hemma. Joakims mamma kommer hit en stund imorgon men annars blir det lugnt. Jag vill gärna ta det lugnt nu dessa år då vi kan det. De åren vi har de stora hos oss får man väl göra något kul och sen när W blir större. 
Det känns alltid lite tomt när de stora inte är hemma men just nu försöker jag njuta av lugnet. De kommer bli några jobbiga dagar med uttråkade barn här framöver. Jag behöver styrka. 
Allmänt, Bilder | |
Upp