Minisemester

I tisdags packade jag och Joakim bilen och körde till Bohuslän. Orust. Vi bodde två nätter på ett supermysigt B&B i närheten av Henån. Tror jag. Eller var det Skala? Jag hänger liksom bara med. Jag älskar när Joakim planerar. Han gör det så bra. Han tänker igenom saker. Lyssnar på vad jag har pratat om. Jag sa till honom att jag vill åka bil, bara åka runt och titta. Vilket var precis vad vi gjorde. På tisdagsmorgonen gick vi upp, duschade, åt frukost, packade och förberedde lägenheten på eftermiddagens visning. Sen körde vi. Vi tog det lugnt, stannade för att tanka när det behövdes sen körde vi tills vi började bli hungriga. Då stannade vi i Varberg där vi åt lunch och sen gick runt och tittade. Bland annat traskade vi runt på Varbergs fästning och njöt av utsikten. 
Vi tog en glass och sen körde vi vidare. 
Tog färjan över till Orust. 
Vi bodde som sagt två nätter på ett B&B. Villa Helena. Så himla mysigt. Vägen dit blev lite tokig då gps:en ledde oss dit genom en väldigt lång och smal grusväg (vilket senare visade sig vara helt onödigt). Jag glömde helt ta bilder på själva huset, men det låg så himla fint. Ingen insyn från grannar. Fast nu när jag tänker efter så kanske det inte fanns några grannar så pass nära ändå. De hade uppvärmd pool, uteplats där man kunde grilla, ca 500m till havet osv. Jättemysigt! Vi fick ett rum med två rum. Ett rum till sängen och ett rum där det fanns tv och soffa. 
Precis lagom. Sängen var lite hårdare än vad jag är van vid men täckena var riktigt sköna. Fast att vi var på ett B&B så såg vi inte mycket av de andra gästerna. Första kvällen fick vi bada i poolen medan en kvinna satt på uteplatsen. Men hon var väldigt trevlig så det var ingen större fara. På tisdag kvällen när vi checkat in och lite sånt så körde vi iväg och köpte mat, dricka och annat som kunde behövas. Vi delade på en pizza. Denna dagen blev väldigt speciell och inte bara för att vi åkt hemifrån, men det kommer jag skriva om i nästan inlägg. Det förtjänar ett separat inlägg, tycker jag. 
Hur som helst. Väl tillbaka så babade vi i poolen. Om det är något jag och Joakim har gemensamt så är det att vi båda älskar att bada. Eller vatten överlag. Inte så att vi köper vatten och dricker haha, men att titta på vatten, att vara i närheten av vatten. Det är magiskt. Det fina med Bohuslän är att där är vattnet kombinerat med klippor. Så vackert. 
På onsdagen var planen att vi skulle köra runt ön och titta på allt. Stanna när vi kände för det, vilket vi gjorde. Vi stannade flera gånger. På vissa platser fick vi vända. 
Vi såg en bil som låg lite märkligt. Man kan undra hur det kunde bli så. 
Vi stannade på ett Wärdshus och åt fisk till lunch. Det var så himla gott. Blir hungrig bara jag tänker på det. Vi satt ute intill vattnet, solen sken. Dock blåste det lite men det var ingen större fara. Efter lunchen var planen att bada. Första doppet i havet. I början är det väl alltid kallt men sen blev det skönt och vi var båda i längre än vi först hade tänkt. Sen låg vi på klipporna och tittade på utsikten. Vi fortsatte att köra runt och var inte tillbaka förrän på eftermiddagen. Då var jag helt slut. Jag somnade och sov en bra stund. Tror klockan var halv sju eller sju när jag gick upp. Då grillade vi på uteplatsen och sen tog vi ett dopp i poolen. På morgonen hade man fått en frukostbricka som var väldigt bra ihopsatt måste jag få säga. 
På torsdagsmorgoen åt vi ordentligt för att sedan checka ut. Då körde vi mot Gekås där vi stötte på mamma, pappa och Theo. Även denna dagen blev en speciell dag. Kommer skriva om det i nästan inlägg. Dessa dagar var perfekta och jag njöt så mycket det gick. Detta var vår sista minisemester ensamma på några år. Den var alldeles utmärkt och jag älskade allt med den. Joakim vet verkligen hur man ska göra mig lycklig. ♥
Allmänt, Bilder | |
Upp