En bra vecka

Jag och barnen fick till fyra riktigt bra dagar. Jag och Linn åkte till Väla i tisdags och köpte presenter till Lukas. William var såklart också med. Vi hade väldigt mysigt. 
Hon skötte sig nästan hela tiden. Jag köpte ett nytt mobilskal till henne och någon liten grej till plus att hon fick den gigantiska kakan på bilden. Men när vi var på Toysrus (som var sista butiken vi var i) så blev hon sur och tyckte att hon ALDRIG  fick något och att jag inte lyssnar på henne. Då blir man inte jätteglad. Igår åkte de till Andreas och kommer tillbaka på måndag. Jag, Joakim och William började fyra dagars ledighet med att åka på ettårskalas hos Williams kusin Zoey.
Idag har vi tagit det ganska lugnt. Vi tog en timmes promenad i solen. 
William fick gunga lite. Vi videochattade med mamma och pappa under tiden så de fick se lite barmark och sol. De har haft snö nu i nio veckor. Vi har också hunnit med att vila lite i sängen alla tre, det var galet mysigt och sett en film. Joakim och William duschade också. 
Annars då. Jo idag började William äntligen gapa när han åt gröt. Vi blandade i lite blåbär. Han gapade även när han fick morot när vi åt middag. I onsdags kväll fick han prova välling för första gången. Det gick sådär. Igår gick det lite bättre och idag inte alls bra. 
Så småningom släpper det men vägen dit är ganska tråkig tycker jag. Nu är det liksom både mat och amning som gäller och det tar alldeles för mycket av min energi. 
Jag kom att tänka på en sak förut. När jag var yngre så gick jag påskkärring varje år. Jag tror vi gjorde det på skärtorsdagen. Man sprang hem efter skolan och klädde ut sig, tog med sig alla "glad påsk" kort man gjort i skolan och gav sig ut för att knacka dörr. Mamma eller pappa var aldrig med, vad jag kommer ihåg. Lukas och Linn har aldrig gjort det. Kanske för att jag är uppvuxen på ett mindre ställe. Det här med påskkärringar verkar inte lika vanligt i Åstorp. Här har inte heller knackat på några än vad jag vet. Kanske går man bara hem till dem man känner om man bor på lite större ställen. Till nästa år får vi kanske anstränga oss och låta barnen få gå runt lite. Fast sen å andra sidan hade detta året varit perfekt eftersom jag varit hemma. Nästa år kanske Joakim precis börjat jobba efter sin pappaledighet. Skitsamma. Det är lite tråkigt att barnen inte får uppleva påsen som jag fick men förhoppningsvis får de med sig andra fina minnen. 


Allmänt, Bilder | |
Upp