Vi måste sluta!

Egentligen vill jag skriva om något helt annat nu, men det är så svårt att liksom inte flika in vad som har hänt sedan sist jag skrev. Vi kör det lite kort. Förra veckan var det tågkaos, jag kom aldrig iväg till skolan på måndagen för tågen var inställda. Jag var sjuk hela veckan och mådde piss. Dock känns matten mycket bättre nu och det är skönt. I söndags kväll blev jag faster till en underbart söt liten Nikolay. Mindre roligt att de bor i Norge, men vi ska nog få till ett besök dit så småningom. Galet kul i alla fall och nu har vi en liten norrman i släkten. 😁 ❤
 
Den här veckan har gått betydligt snabbare än förra. Jag har vart i skolan två dagar och det känns lagom. Dock får jag noll gjort här hemma. I lördags var vi hos farbror Rikard och faster Hanna på middag. William fick låtsas vara stor och sitta på vuxenstol och äta med kniv och gaffel. 
 
Nu till det jag ville skriva. 
En tjej jag följer på instagram har lagt ut en bild på en kvinna med lite annorlunda kroppsform. Under stod någon text som tjejen tyckte var hysteriskt rolig. VI MÅSTE SLUTA! Det är inte ok att skratta åt hur andra människor ser ut. Till saken hör också att kvinnan var överviktig och vi skrattar aldrig åt smala människor på det sättet. En smal människa är per automatik godkänd. Ingen människa är bättre än någon annan. Alla är vi lika mycket värda och det är aldrig ok att göra narr av hur andra människor ser ut. Den psykiska ohälsan bara ökar och ingen mår bättre av att bli skrattad åt eller att vi skammar varandra hit och dit. Folk måste lära sig att övervikt inte är samma som ohälsa och att smal inte är detsamma som hälsa. Under mitt snart 32 åriga liv har jag träffat en hel del smala människor som är allt annat än hälsosamma. Jag har också träffat människor som inte fyller upp normen men som ändå är hälsosamma. 
 
Om vi spinner vidare och då pratar om det här behovet som smala människor har. De bara MÅÅÅÅSTE berätta för en överviktig person att de är tjocka. Varför? Jag tror att alla människor är medvetna om ens egna kropp. Det finns ingen som kan upplysa mig om min kropp, jag vet redan allt. Ingen behöver säga till mig att jag väger mer nu än för tre år sedan, jag vet det. Däremot tycker inte jag att jag är sämre än någon som är smalare än mig. Jag är stor nog att göra mina egna val och mitt mål i livet är inte att vara smal. I've been there and done that. Det är inte värt det. 
 
När jag tittar på bilder på mig själv från när jag gick på högstadiet så undrar jag varför jag tyckte jag var tjock då. Det var jag ju inte. Men jag tyckte det då. Där får man det också bekräftat att man aldrig blir nöjd. Det finns alltid något att ändra på. Varför? Är det så att mitt värde som människa sitter i mitt utseende? Blir jag då per automatik en sämre människa om jag anses vara ful? och vem är det som bestämmer om jag är ful eller inte? För inte kan man väl behaga alla människor? 
 
Och ja, jag vet att det är ohälsosamt att sitta still för mycket och att det inte är bra för kroppen att leva på tex choklad. Men jag vet också att man inte blir lyckligare för att man jagar sjuka ideal och man blir definitivt inte en bättre människa. Vi är alla bra. 
 
Jag bjuder här på två bilder på mina fantastiska barn som jag hoppas kan få slippa känna kroppshat. 
 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Lugn helg med lite sjukstuga

I måndags började mattekursen. Första dagen var introduktion och det kändes så onödigt för mig att åka ner för den dagen. I tisdags började det på riktigt. Jag höll på att bryta ihop på lektionen. Jag fattade ingenting. Jag borde väl lägga till att vi inte är på någon hög nivå i matten. Jag var dock inte ensam, vi är några stycken i klassen som inte riktigt hänger med. Just nu håller vi på med bråk. Jag har övat lite nu under veckan och jag börjar väl få lite kläm på det. Kanske inte så mycket som jag borde men det kommer väl. Veckan var dock väldigt jobbig. Jag avskyr att inte fatta saker så även onsdagen var jobbig. Vi har möjlighet att träffa en student som går året över oss som då kan hjälpa oss med sånt vi tycker är svårt och det hjälpte väldigt mycket. På den lektionen kom typ bara halva klassen så vi fick mer plats för att diskutera och resonera tillsammans. Vi har också något som heter mattestuga. Dit kan man gå och räkna och få hjälp av en lärare på plats. Första tillfället är imorgon. I den här kursen har vi tre olika examinationer och jag är livrädd inför alla tre. 
 
I torsdags och fredags var jag ledig. Joakim var på jobbet i torsdags så jag fick vara hemma själv med William. Vi gjorde inget speciellt egentligen. Dagen gick ganska snabbt. Han fick plaska i en stor vattenpöl. Han blev såklart blöt och var sedan sur hela vägen hem. 
Helgen har varit ganska lugn. Linn hade simning i lördags. Sista gången så hon fick ett nytt märke. Nästa börjar redan på lördag. Jag gillar deras upplägg med tre terminer. Linn verkar verkligen tycka om att simma, jag hoppas hon vill fortsätta med det även efter hon är klar med alla märken. Hajen brons börjar på lördag. 
Igår hade Lukas innebandymatch så vi var där mellan kvart i nio och två. De spelade tre matcher. Förlorade första med 6-2, blev lika andra med 3-3 och så vann de sista med 2-1. Kul! Linn hjälpte till lite i kiosken och jag försökte plugga, det gick sådär. Jag sitter alltid som på nålar när de spelar och det var så kul att de fick vinna en match igår. Annars brukar de förlora i princip alla sina matcher. 
 
Det var en natt här nu i veckan som William bestämde sig för att vara vaken två timmar. Tror det var mellan typ ett och strax efter tre. Han bara satt i sängen och tittade rakt ut. Det var inte jätteroligt men han var åtminstone inte ledsen. Jag trodde han skulle ta igen det på morgonen men det gjorde han inte. Inget under dagen heller. Men det var inget konstigt sen natten efter, då sov han som vanligt. Han har och håller på att få fler tänder och då blir ju sömnen kass. 
 
Igår tog jag fram ljusstakar och stjärnor. I vanliga fall väntar jag till första advent men det blir så mycket på samma gång då så jag bestlutade mig för att tjuvstarta. När de väl var uppe så blev jag helt matt i kroppen. Jag började frysa. William somnade med feber och Joakim kräktes. Lukas och Linn var precis som vanligt. Jag var beredd på en asjobbig natt men den gick ändå bra. Jag frös som bara den och William sov oroligt men det kunde varit mycket värre. Jag känner mig inte helt hundra nu heller men ska alldeles strax cykla till bussen. Ska vara i skolan mellan 13:15-16 idag. Ser inte direkt framemot det men vill inte missa något. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Fullspäckad helg!

Jag har haft en riktigt soft vecka. Var bara i skolan i tisdags, då fick vi respons på vår utredande text vi skrivit. Direkt efter fixade vi till texten lite och sedan i onsdags skickade vi in den. Nu har jag gjort allt jag kunnat på min allra första kurs och idag är den officielt slut. Imorgon börjar vi med matte. Fast att matte inte är mitt starkaste ämne så är jag både nyfiken och ganska redo. Jag räknar dock inte med att mattekursen kommer gå lika bra för mig som svenskakursen gjort. Nu har jag visserligen inte fått något betyg än men jag räknar ändå med att inte behöva göra om något. (Hoppas inte jag blir straffad för att jag vågar vara lite kaxig). I fredags firade jag kursens slut med min basgrupp. Vi träffades på Pinchos. 
Därefter gick vi vidare och tog en drink men sen åkte vi hem. De flesta av oss hade lite som väntade under helgen. Det var trevligt och efter att ha varit hemma i princip hela veckan så var det ganska skönt att få komma ut lite. 
 
Förra veckan var vi förresten på Sofiero där de varje år har ljusstämmning. Det är väldigt mysigt och uppskattat av alla. Visserligen var inte Lukas med men han hade gillat det om han väl följt med. 
 
I fredags åkte barnen till Andreas och Amanda. I lördags förmiddag kom de tillbaka och då i sällskap av Axel och Tage som då är Amandas två barn. Barnen stannade hos oss medan A & A var iväg på något. Vi lekte och jag tror att alla hade skoj. Samtidigt som barnen blev hämtade kom mamma och pappa. De lånade Joakims bil för ett tag sedan och lämnade nu tillbaka den. De stannade på middag och körde sen hem strax innan halv fyra. 
Att mata morfar med sallad var jättekul. 
 
Idag fick vi besök av Sanne, Mange och tjejerna. Ungarna kaosade loss och vi vuxna fick sagt några meningar till varandra. Resten av söndagen kommer (förhoppningsvis) vara lugn. Jag njuter av att inte ha något speciellt att tänka på eller hinna läsa osv. Imorgon kör vi som sagt igång igen. 
 
Ingen tvekan om att han är vår unge. 
 
Imorgon kommer Lukas och Linn hem igen. Dessa helger är ganska sköna men det är alltid betydligt skönare när de är hemma igen. 
 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp