Ytterligare en inställd operation

I måndags hade vi tid för Williams operation. Andreas hämtade Lukas och Linn på söndagkvällen eftersom vi skulle vara i Lund redan klockan 7:15 på morgonen. På vägen ner gick det mesta fel. Vi kom iväg lite sent, bedövningsplåstren W skulle ha på händerna var alldeles för stora och trillade av + att han själv pillade på dem för ungen somnade ju inte om i bilen. Väl på plats sen så kom narkosläkaren fram till att han var för förkyld så operationen blev inställd. Vi misstänkte det men hade väl ändå hoppats att den skulle bli av. Våra nya tid är till den 10/10 så vi får väl se. För min del är inte det den bästa dagen eftersom jag måste till skolan 14:30 för handledning inför vår första examination. Det får gå ändå. 
 
Utöver inställd operation så är väl det mesta som vanligt. Lukas vill inte göra sina läxor och Linn läser sin läsläxa varje dag. William äter numer hela äpplen och känns allmänt stor. Han älskar Pippi och tittar på något avsnitt varje dag. Han har också börjat klättra upp i fönstret vi har bakom soffan. 
 
Förra fredagen hade Linn sin första kompisövernattning. Hon tyckte det var jättekul och det gick hur bra som helst. Äntligen börjar hon komma upp i en ålder då hon kan göra sådana saker. Hon har hängt på Lukas alldeles för länge och nu försöker vi liksom ge henne ett eget liv om man nu kan säga så. Hon har simning på lördagar och jag tycker hon är så duktig. Jag har en liten förhoppning om att hon ska vilja fortsätta med simning. Lukas spelar ju fortfarande innebandy och har träning två dagar i veckan. Nu drar snart deras matcher igång också. 
 
Den här helgen är Lukas och Linn hos Andreas. De hade studiedag igår så vi passade på att lyxa till det med pizza till lunch. 
Det var uppskattat. Efter pizzan köpte vi varsin ny jacka till barnen. Lukas hade glömt sin på träningen förra veckan och självklart fanns den inte kvar. Dessutom har Linn redan vuxit ur sin. Jag kommer ihåg när jag var yngre att jag länge kände mig som "större" än alla mina klasskamrater. Med större menar jag nog mest längre men också att jag inte har något minne av att jag varit sådär liten som många barn är i den åldern. Hur som helst så växer hon ur sina kläder väldigt snabbt men det slutar ju så småningom och då kan hon kanske ha samma kläder ett år. Jag hoppas bara att hon kan fortsätta vara sig själv och inte falla för alla krav tjejer har på sig. 
 
Idag tog vi en promenad till biblioteket där jag lämnade tillbaka några böcker och lånade nya. Vi tänkte att William kunde gå lite och åka vagnen lite. Men nope, efter typ halva vägen fick Joakim bära honom. Sedan han började gå så vill han inte åka vagn längre. Vi pratade om att vi kanske ska sälja vagnen och bara köra på sulky från och med nu. Får väl se hur vi gör. 
 
I skolan går det bra. Vi håller på att jobba för fullt med vår första examination och den andra kommer vi nog börja på nästa vecka. Det känns riktigt bra och vecka 42 är det dags för fyra dagars praktik. Jag vet inte än vart jag ska vara så det blir spännande att få veta sen. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Kanske inte bästa helgstarten

För en vecka sedan var det val. Vi tvingade med oss barnen till skolan där vi skulle rösta. Vi fick stå i kö en ganska bra stund. Lukas och Linn turades om att springa efter William. När det väl var vår tur så tyckte de båda två att det var ganska spännande. Lukas som lärt sig en del om de olika partierna och hur röstningen går till tyckte jag var jättetråkig som röstade på samma parti i alla de tre valen. På kvällen ville jag att vi alla skulle sitta en stund i soffan och titta på hur alla röster räknades. För att få barnen att sitta med oss så måste man köra med mutor. 
Kvällsmat framför tv:n går alltid hem. Vi tände lite ljus och barnen tyckte det var mysigt. Dock tittade de inte mycket på tv:n. Lukas frågade flera gånger när det skulle börja fast att det var i full gång. 
 
Den här veckan har jag varit i skolan varje dag. De flesta dagar har varit ganska långa också. I torsdags var jag hemma strax innan fem och då hade resten av familjen precis kört till Lukas innebandyträning. När de nästan var påväg hem gick jag på föräldramöte. Så jag träffade inte familjen förrän efter kl 19 den dagen. Jag fick hänga lite med Lukas och Linn innan de skulle lägga sig för i fredags gick jag hemifrån innan de vaknade och när jag kom hem hade då redan åkt till Andreas. Inte jättekul men det verkar ha gått ganska bra.
 
I fredags var jag för första gången på skolans bibliotek. Där har de en tyst avdelning och det var så skönt att sitta där och läsa. 
Förhoppningsvis får jag fler tillfällen att sitta däruppe. 
 
I fredags hade vi Hanna och Rikard här på middag och det var väldigt trevligt. Igår tog vi en cykeltur till biblioteket. Idag ska vi på treårskalas. En helg med lagom aktivitetsnivå. Imorgon är jag ledig. Joakim ska till jobbet en stund och sen ska vi hälsa på hos en förskola. På den ena är vi med båda två och sen ska William och Joakim till en till medan jag är på utveklingssamtal med Lukas. Joakim kommer hälsa på hos tre förskolor och jag får bara vara med på en. Dock lutar det väl åt att vi väljer den vi båda är med på men det kan ju vara bra att ha sett de andra också. 
 
Efter imorgon väntar en ganska full skolvecka. Jag har massor att läsa och förhoppningsvis ska det gå vägen. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Första skolveckan

Nu har jag gjort min första vecka som universitetsstudent. Den kändes väldigt lång. Fyra dagar kändes ungefär lika långt som hela augusti. Men det har gått bra. Det är roligt fast att pendlingen tar väldigt lång tid. Jag är ganska säker på att pendlingen känns bra just nu eftersom det fortfarande är ljust ute. Så fort mörkret kommer så blir det säkerligen genast jobbigare. I början av veckan hade jag missuppfattat lite och låg därför 70 sidor läsning back men det hann jag igen. Vi är ca 120 elever som sedan är uppdelade i fyra klasser. Varje klass är sen uppdelad i fem basgrupper. I min grupp är vi fem tjejer mellan åldrarna 22-40. Vi hade vår första gruppträff igår där vi gjorde klart den dagens uppgift och en som troligtvis kommer påbörjas på måndag. Det känns bra att ligga lite steget före, det kommer troligtvis inte hända varje vecka. Men såhär i början är det skönt att i alla fall inte ligga efter. 

Om dagarna när jag har kommit hem så har det blivit ganska intensivt. Jag vill gärna andas när jag kommer hem men barnen flyger på mig och alla pratar i mun på varandra. Jag ska försöka hantera det bättre nästa vecka men det är svårt när så mycket snurrar i huvudet. Idag har jag varit ledig och lyckats släppa skolan. Har en uppgift som ska vara klar till måndag men jag har två dagar på mig. 
Får väl se om jag får något gjort när det ser ut såhär hemma. 

Nu ska vi kolla på slutdebatten. På söndag är det val. Glöm inte att rösta. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp