Läslov

Det känns som att dessa två månader borde vara minst fyra. Fast ändå inte. Skolorna är igång för fullt för både mig och barnen. Det är tydligt att Lukas går i sexan och att det är dags för betyg. Han har hur mycket prov som helst och det är ganska tufft. För Linn går allting bra, vi har fått in en bra rutin med hennes läxor och ja, det rullar på. Både Lukas och Linn har tre dagars aktiviteter och det tar också tid såklart. Lukas har innebandy två gånger i veckan och Crossfit en dag. Linn har simning tisdag, torsdag och trampolin på onsdagar. Hon har också MoJ på torsdagar direkt efter skolan. Trots detta har vi fått till bra rutiner och det flyter ganska så bra. 
 
För mig går det ganska bra också, än så länge. Förra veckan avslutade jag fyra veckors VFU. Det var intensivt men så himla kul. Nu börjar jag dessutom se lite lite ljus där i slutet av tunneln och det är både kul, spännande och galet läskigt. Tänk att jag snart är lärare och då ska ha fullt ansvar själv. 😬
Just nu sitter jag med en analys av min egen undervisning, den ska vara på 4-6 sidor och vara klar på fredag nästa vecka. Jag har än så länge skrivit exakt två meningar. Jag börjar känna mig lite stressad men det brukar lösa sig. Det är ju läslov nu vilket då innebär att alla barnen är hemma. William var sjuk måndag, tisdag och vi har därför fått hålla oss undan folk fram tills idag. Det blir inte mycket gjort när alla är hemma. Joakim jobbar ju också hemifrån så vi har fått dela upp det lite och ge varandra tid att dra oss undan. Jag har ju fått prioritera föreläsningar och seminarium vilket också då bidrar till att mitt skrivande blir lidande. Men det löser sig, så småningom.
 
Under dessa två månader har det, utöver skola osv, hänta andra saker också. Joakim fyllde tex 40 år. Dagen firades med frukost på sängen, paket och senare middag på Tunneberga med släkten. Det var trevligt och jag fick intrycket av att den nyblivna 40-åringen var nöjd. 
 
Helgen efter det var jag iväg på SPA med Sanne och Karin. Det var min och Sannes present till Karin för att hon fyllt 35 år i augusti. Även det blev lyckat och det var riktigt skönt att få slappna av sådär. Som småbarnsförälder hör det inte direkt till vardagen att få andas på det sättet. På kvällen åt vi middag på hamnkrogen i Höganäs och jag åt riktigt god tortelloni, galet gott var det. 
Sanne lurade på mig en fruktansvärd kaffedrink. Eller det kanske inte var kaffe i? Jag kom inte ihåg men den var inte god i alla fall. 
 
Karin och Sanne fick sig ett gott skratt när jag skrek över hela restaurangen över en mus som försökte attackera mig. Det var fruktansvärt obehagligt. 
 
Lukas innebandymatchter har dragit igång så förr förra helgen var jag och Lukas i Kristiansstad där första matchen ägde rum. De hann sedan spela en match till i söndags och nu är de inställda på grund av de nya restriktioner som kommit för oss här i Skåne. 
 
 
William har varit på sitt första barnkalas. Det var en kompis på förskolan som gärna ville ha kalas och då bjöd in sina kompisar till ett kalas i skogen. Det var riktigt mysigt och William hade kul. 
I slutet fick barnen gå på skattjakt och leta efter en skatt, därefter var William nöjd och ville cykla hem. 
 
Nu är det alltså läslov och det började Lukas och Linn med att sova hos sin farmor. När de kom hem i måndags var William sjuk. Han kräktes på natten mellan söndag och måndag och han var därmed väldigt seg och låg mest i soffan hela dagen. 
I tisdags tog vi oss ändå ut. Vi packade bilen och körde till Domsten där vi grillade korv och pinnbröd, lekte kurragömma, tittade på vattnet osv. Alla verkade tycka det var roligt. Det är något som jag gärna gör om igen. Vissa av oss var lite dåligt klädda och egentligen skulle vi behövt ha lite mer tankar kring vad vi kunde hitta på men nu var fokus mest på att få grilla sin egna mat. Barnen klättrade på skjulet. 
Till nästa gång ska jag försöka hitta på lite andra grejer vi kan göra så vi kan stanna lite längre. Nu fick vi till det i nästan tre timmar. 
 
Nu börjar i alla fall jag känna att jag är redo för att skolan ska börja igen. William ska vara hemma på måndag också för då är förskolan stängd. Men vi börjar gå lite varandra på nerverna. De stora sköter sig ändå själva, de njuter av att få vara lediga och det är ju skönt. Det är mest William som blir rastlös och som mer än gärna vill ha uppmärksamhet typ hela tiden. I eftermiddag kommer kusinerna och roar honom och sen är den här dagen slut. 
 
Imorgon är tanken att jag och Joakim ska åka till Torekov spa. Vi ska också sova där en natt. Jag har sett framemot det väldigt länge nu. Nu så här i efterhand kan jag känna att vi kanske skulle valt en annan helg eftersom vi nu varit så tätt inpå varandra hela veckan. 
 
Nu avslutar jag här med en riktig läslovsbild. 
Älskar blicken! 😂