Födelsedag och skolstart

Den 22/8 fyllde vår William tre år. Det firades med sång och frukost på sängen. 
Födelsedagsbarnet fick välja lunch som blev korv och makaroner. 
Han fick presenter och så gjorde vi en tårta. 

Det tog lite tid men efter ett tag fattade han att det är rätt kul att fylla år. Han tyckte också att det vore bättre att fylla fem år så det säger han hela tiden nu. Fem är favvosiffran. 
På eftermiddagen åkte vi hem till Karin som fyllt och som då hade lite kalas. Det var ju toppen för William att få hänga med kompisen Elvin och kusinerna på sin födelsedag. 
På söndagen, alltså dagen efter, hade vi kalas för släkten på Joakims sida. Vi delade upp kalaset i tre delar så alla fick plats. 


Tänk att vi nu har en treåring här hemma. Det är verkligen inte klokt vad tiden går, det är dessutom något jag numer blir påmind om tre gånger om året, fyra om jag skulle räkna med min egna födelsedag. 

För någon vecka sedan fick William titta på Harry Potter för första gången. Jag älskar ju både böckerna och filmerna. Jag och barnen satt och tittade på den första filmen. Jag trodde han skulle vara för liten men han satt och tittade och frågade och tyckte det var häftigt. Kul! Vi såg dock inte hela, den är ju ganska lång. Resten såg vi igår. 

Andra gången:

Nu har också skolan börjat. 

Lukas och Linn var först ut. Det har gått bra sedan dess. Lukas har nu börjat med franska och Linn har fått en massa läxor. Det verkar som att hon kommer få tre läxor i veckan. Båda två är faktiskt taggade på skolan och verkar tycka det är skönt att vara tillbaka. 

I måndags var det dags för mig att börja. Jag hade tjuvstartat med läsning vilket verkar ha varit bra för nu ligger jag steget före andra i min basgrupp. Första tentan har vi den 17/9. En hemtenta. 
Tanken var att William skulle börjat på förskolan i måndags men han hade varit förkyld så han fick vara hemma måndag och tisdag. 
I onsdags fick inte Joakim längre åka till jobbet, han ska under två veckor, vad vi vet nu, jobba hemifrån. Onsdag, torsdag och fredag var också Lukas hemma. Han är riktigt förkyld. Men förhoppningsvis kan han gå till skolan på måndag. Han har gjort en massa skolarbete hemma så han ligger nog rätt bra i fas ändå. 

Förra helgen var vi på Leklust där William fick köpa vad han ville för sina födelsedagspengar. Han valde mest skitgrejer men det var ändå kul. 
Han köpte bland annat ett litet golfset som Lukas blev taggad på. Men han var tvungen att klippa gräset först. 
Det är rätt bra med större barn hemma. 

Idag är det lördag och jag måste säga att den här dagen har varit riktigt bra. Jag och William började dagen med terminens första simskola. De två, eller kanske tre, terminerna har Joakim varit iväg med honom men nu är det min tur. Det var så himla mysigt. Duktig var han också. Förra terminen hoppade vi över simskola för hans del, han verkligen vägrade göra saker på kommando men under sommaren har det lättat lite så nu hoppas vi på en bra höst. 
Vi fick till en tur till lekplatsen och fick cykla hem i ösregn. 
Jag och Linn har spelat Mario kart. Sen drog vi ner till stranden för årets sista dopp. Det var höga vågor och helt jäkla fantastiskt. Lukas ville först inte följa med men när vi såg vågorna ringde vi honom men han ville ändå inte komma. Jag och Linn gick i och då ser vi honom komma. Hela familjen badade i blåst och vågor. Underbart! 


Den här sommaren har varit helt fantastisk när det gäller bad. Vi har verkligen badat massor och förhoppningsvis blir det ännu mer till nästa år.