Fem dagar kvar

Nu är det en dag kvar på majmånad vilket innebär att jag har fem skoldagar kvar. Det är svårt att förklara hur mycket hela jag behöver ledigt nu. Mitt huvud behöver få vila från kurslitteratur och all den press jag hela tiden känner när jag pluggar. Det har varit ett hektiskt läsår som tagit hårt på mig. I fredags gjorde jag mattetentan för tredje gången. Både första och andra gången var jag tre poäng ifrån godkänt. Otroligt irriterande. Det kändes bra i fredags så jag hoppas VERKLIGEN att jag klarat den nu. 
Imorgon har jag redovisning. Sista redovisningen i engelskakursen. Den handlar om projektbaserat lärande och det har vi arbetat med under hela kursen. På fredag har vi en text som ska lämnas in som jag nästan är klar med sen är det här läsåret slut. Oavsett vad resultatet på mattetentan blir så har jag ändå sommarlov och mitt huvud får vila. 
 
Idag är det morsdag men det firade vi redan förra veckan. Då var vi hos mamma och pappa. Sist vi var där var i början på juli, alltså nästan 11 månader sedan. Helt sjukt vad den här pandemin ställer till det. Vi hade det bra där. Den här gången hade vi hyrt stugan nere vid brevlådorna, alltså någon kilometer ifrån mammas och pappas hus. Det var skönt att slippa trängas och det blir liksom inte att en går på varandra som det lätt kan kännas när vi tränger ihop oss i deras hus. Samtidigt tog det bort en del av charmen och såklart minskades umgängestiden litegrann. 
Fick enbart den här bilden och en liknande. Mobilen låg någonstans medan jag var upptagen med annat. Hela lördagen lekte jag med barnen. Vi lekte kurragömma, åkte linbana osv. Framåt kvällen åkte Joakim och William tillbaka till stugan för att William ville sova. Jag och barnen stannade kvar, vi lekte en variant av kurragömma som jag lekte när jag var liten. Det lekte vi framtills det var dags att gå in och titta på Eurovision. Vi klarade att hålla oss vakna till slutet. Vi tyckte inte rätt låt vann fast att jag nu efteråt kan tycka den är helt okej. Det sorgliga var väl ändå att Tusse fick en så dålig placering för en låt som absolut inte var så dålig. 
När vi åkte hem på söndagen stannade vi på Godisflyget, så himla tråkigt utbud de har. Men barnen gillar det. 
 
Vi har också grillat i skogen, det är något vi gör alldeles för sällan. Alla fem gillar det och ändå blir det så sällan. 
 
En helg köpte vi pizza och tog med den till Kvick. Solen sken och det var så perfekt. 
Alla tre barnen lekte tillsammans och William tog äntligen modet till sig för att åka rutschkanan. 
 
En helg när Lukas och Linn var hos Andreas var jag, Joakim och William på ÖB i Ängelholm där William hittade en ny favoritoutfit. 
 
Ännu en helg när de stora inte var hemma var jag och de andra två på Jem och Fix för att köpa sten. Då fastnade William med tummen i en vagn han satt på och var ledsen hur länge som helst. Han var så ledsen att vi lät honom somna. Tack och lov blev det inget mer av det och nu är det helt läkt. 
 
Linn har varit på byskolan i Fjälastorp, det känns som om det var igår Lukas var där. Men det har alltså gått tre år sedan och nu var det Linns tur. 
Jag är så stolt över hur bra vi fick till hennes outfit, jag var så nojig över det men så löste det sig superbra. 
 
Den här helgen har Lukas och Linn återigen varit hos Andreas. Helgerna då de är hemma är bäst, för när de inte är hemma känns det som om att helgen går så sakta och allt blir liksom mycket jobbigare. William känns mer uttråkad. Därför drog vi till stranden igår och fikade. Dock blåste det lite mer än vi räknat med så det var rätt kallt. 
 
Nu är alla barnen hemma. Lukas hade en avslutningsaktivitet med innebandyn idag. De var på Up-zone i Ängelholm. Han tyckte det var roligt och nu är Linn också taggad på att göra det. 
 
I fredags var jag och WIlliam hos Sanne och flickorna dit även Karin kom med sina kids. Lova hade gjort muffins med frosting och jag blev sugen på att göra egna så det ska jag göra nu.