Gott nytt år!

Under en vecka, typ, har jag nu sett folk lägga upp bilder från 2010 och fram till idag, jag har inte fattat grejen. Varför just från 2010? NU, IDAG trillade poletten ner. Förstår ni att mitt huvud inte mår bra? För alla är det uppenbarligen en grej att det nu är tio år sedan det var 2010 medan jag knappt märker att det är nyårsafton. Jag är inte med, mina tankar är på helt andra platser och verkar inte riktigt kunna stanna upp för att ta in sådana här saker. Många har skrivit fina texter om hur deras 2019 varit medan jag knappt vet när 2019 började. Har jag gjort något annat än att plugga detta året? Troligtvis har jag det men det är liksom inget som bara kommer till mig sådär. Oavsett om mitt huvud är med eller inte så är det idag sista dagen på 2019. Jag har en tendens att bli lite sentimental, sista gången jag är med om ett 19-någonting år. Det är lite sorgligt. Jag vet inte om jag kan summera detta året på ett fint sätt. Jag gifte mig, det var årets höjdpunkt men inte ens det kan få vara ett enbart lyckligt minne. Förlåt, nu låter jag bitter vilket jag är på väldigt många sätt men nu är detta året snart slut och jag kan liksom inte se på det med en känsla av värme och lycka. Å andra sidan kan jag inte heller säga att det var ett, för mig, dåligt år. Kanske ska jag bara lämna det här och inte analysera. Det kan också vara så att de senaste månaderna tagit för mycket plats och på så sätt färgat hela året och att resterande månader inte förtjänar det. 
 
 
Vi kommer avsluta detta året med Karin, Raif och deras tre barn & Sanne och Magnus med deras fyra barn och en för mig okänd kvinna och hennes sexåriga son. Jag kan faktiskt inte minnas när jag firade nyår med såhär många människor sist. Det kanske inte ens har hänt förut? Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag ju en tendens att inte haka på saker och därför har jag inte heller varit med om så mycket. 
 
Har jag då någon önskan för det kommande året? Kanske. Eller egentligen ganska mycket tror jag. Jag hade önskat att jag kunde få landa i mina studier, det hänger alltid över mig och gör mig stressad och irriterad. Kanske borde jag ge mig på mindfulness? Att få hitta mitt egna lugn som jag kan stänga in mig i. Jag önskar också att jag kunde lära mig vara mer effektiv, att när jag väl har tid att plugga verkligen utnyttja tiden till det. Det gör jag inte, det är när jag är hemma själv som jag får min återhämtning och samtidigt mer stress över bristen på plugg. Men vet ni vad, nu är det snart vårtermin och den brukar på många sätt vara lättare. Ljuset kommer och oftast värmen och när den terminen är slut så har jag gjort halva min studietid. 
 
Gott nytt år!