Nytt år, ny termin och snart nytt hus

Att jobba heltid är kul och jobbigt på samma gång. Kul för att det är givande och utmanande att få jobba med barn och se deras utveckling. Att få vara en del av deras pågående liv och kanske göra något litet avtryck hos någon. Jobbigt är det för att det ibland blir så mycket att hinna med på helgen. Eller, mycket att vilja hinna med på helgen. Tråkiga saker som tvätt och städ. Jag behöver bli bättre på att få sådant gjort mitt i veckan. När jag kommer hem är jag ganska ofta trött och har en del huvudvärk. 
Jag försöker bli bättre på att inte stressa så mycket på jobbet men ganska ofta är det svårt. Om vi tar den här dagen som ett exempel. Efter jullovet nu fick jag ett nytt schema. Jag har nu lite tid efter sista lektionen och innan min ramtid är slut, perfekt då hinner jag med massor tänkte jag. Det får jag inte. Då ska istället alla sitta i arbetsrummet och prata, vilket jag absolut förstår. Tyvärr bidrar det mer till stress för mig än till avslappning. Det känns så dumt att vända ryggen till medan de andra sitter och pratar och skrattar. Jag gör det lite ändå, annars hade jag fått ta med mig en massa grejer hem. 
Förra veckan vabbade jag med William tisdag och onsdag. Då fick jag massor jobb gjort, sånt som annars bara får mig att sitta och tomt stirra ut i luften. 
Utöver supersociala kollegor så trivs jag väldigt bra på jobbet. Jag försöker att dämpa mina mest udda sidor och åsikter och håller fortfarande låg profil. Det märks att jag är van vid människor i min umgängeskrets som delar mina åsikter. Det märks också i mitt instaflöde där jag håller mig till sånt jag gillar. Detta gör att jag blir förvånad när någon säger något som jag tycker är helt uppåt väggarna. Tillsvidare håller jag tyst och tar inga diskussioner. Att trivas på jobbet är superviktigt för mig och jag vill inte få en stämpel jag sen inte kan bli av med. Det blir en del att hålla igen på, lite mer skådespel än jag egentligen orkar med. 
Mitt arbetslag är ett ganska roligt gäng. Vi skojar och skrattar en hel del. Här har tex Rikard busat lite med Sophie. Det kom hon tillbaka till efter en vecka i Sälen. 

Utöver att vi nu börjat skolan och jobb igen hade vi ett bra jullov. Vi har bakat pepparkakor och klätt granen. 
William blev sjuk och jag fick vabba några dagar. Lite surt för jag var så nära en hel termin utan frånvaro. 
Julafton kom. Den firade Lukas och Linn hos Andreas, vi firade hemma med familjen Ek, Mariana och Birgit. Den 26/12 firade vi vår jul tillsammans. Det blev bra, men det är inte samma sak när det inte är julafton på riktigt. 

Joakim hade köpt ett Nintendo switch som alla (utom jag) blev lite besatta av. Eller ok, inte Lukas heller egentligen. Det spelades flitigt, både enskilt och tillsammans. Nu är det mest Linn som spelar på det. Jag, Lukas och Linn tog oss till ishallen där de åkte skridskor. Det var sjukt kallt och jag ville mest bara åka hem. 
Nyår firades med familjen Omerasevic vilket som vanligt var trevligt och väldigt lyckat. 

Det nya året har börjat med bowlingmatcher för Lukas. Han har redan spelat i Klippan, Höganäs x2 och i Hörby. 

William blev sjuk igen. Feber och kräkningar som inte riktigt ville ge med sig. Han var riktigt hängig. Ett tag var jag lite orolig på riktigt. Sen vände det och han blev pigg. Till förskolan vill han inte gå trots att det fortfarande är lättare att få iväg honom nu än innan bytet. 

Nu är det snart dags för flytt. Imorgon är det fyra veckor kvar. Fast att det känns som lång tid kvar vet jag att det kommer gå fort. Vi har börjat packa lite smått. Den som fått packat mest är nog Linn. Vi kommer få öka den där farten om det inte ska bli panik den sista veckan.