Husägare!

På söndag är det tre månader sedan vi flyttade. Fram till nu tycker jag att tiden har gått snabbt men hur kan det bara vara tre månader sedan vi flyttade? Det känns som att vi bott här minst sex månader. 

Här skriver vi på papper. Linn och William fikar medan vi vuxna sköter den tråkiga biten. Lukas var på lovskola. 

William leker på sitt rum för första gången. 

Vi trivs här så otroligt mycket. Trots att vi inte har möbler som fyller ut huset än så känns det fantastiskt att bo här. I början var jag rädd att jag skulle sakna att bo i ett nybyggt hus men det gör jag inte. Nu får vi lov att göra det till vårt eget utan att få dåligt samvete över miljö osv. Hittills har vi målat Williams rum, gillestugan och vårt sovrum. Imorgon ska jag måla tak i hallen och på söndag ska jag måla väggarna. I juni ska vi beställa golv och då måste målningen vara klar. 

Samma vecka vi flyttade in var vi i Malmö och tittade på mello. Såhär i efterhand var det extra roligt eftersom vi fick se det vinnande bidraget. 
Jag och Joakim har också firat vår bröllopsdag. Dock kommer jag inte ihåg vad restaurangen heter men gott var det. 

Linn har fyllt år. Det firade vi på Pinchos. 
Tänk att hon är 12 år nu. Det är helt galet. 

Lukas har också fyllt år. 15! FEMTON!!!! Tänk att jag har ett barn som är femton år. 
Lukas valde att fira sin födelsedag på Khai & mui. 

Det har också varit påsk och det firades med familjen Omerasevic på skärtorsdagen. På påskdagen kom Sanne och tjejerna, Mariana och Ronja. Barnen fick leta efter ägg och vi åt lite påsklunch. 

Vi fixar med huset nästan varje helg. Lukas hjälper till med en del. När det gäller målning sköter jag allt själv. Dels för att det är svårt att vara mer än en i samma rum, dels för att jag hellre stör mig på saker jag gjort än någon annan. 

Jag och Karin har varit ute och ätit mat. Vi brukar ge varandra det i födelsedagspresent men vi har legat lite back nu ett tag så vi firade lite mer ordentligt med ett besök på Höganäs hamnkrog. 

Mamma, pappa och Theo var här och hjälpte oss såga ner lite buskar som stod för nära huset. Det blev så mycket ljusare. 

Jag, Lukas och Linn kollade in majbålet. Jag tror faktiskt att det var första gången vi var där tillsammans alla tre. Eller, nej det var det nog inte. Vi har nog varit där alla fem någon gång. 

Förra helgen var det Kalvinknatet. Det är roligt att William är taggad på det. Dessutom gick det mycket bättre den här gången, han var inte sur alls utan bara taggad. 
Nu hoppas vi han vill springa nästa år också. 

I fredags tappade William sin första tand. Den har varit lös ett tag nu och i fredags var den superlös. Vi tyckte att han skulle försöka dra ut den så han snurrade lite på den och så vips var den ute. 
Han är så stor nu. I torsdags var vi och hälsade på i de nya lokalerna han ska vistas i till hösten. Förskoleklassen. Hur kan min lilla bebis vara så stor redan? 

Igår var det kristihimmelfärdsdagen och det firas alltid av Joakims en släktsida genom att åka till Råådalen och gå en promenad innan frukost och sen äter alla sin medhavda frukost tillsammans på sina filtar. Det är alltid mysigt. Dock var inte Joakim med igår. Han var påväg till mina föräldrar med Thomas och en husvagn vi fått. 

Idag är det bara Joakim som har jobbat. Jag var hos frisören imorse och sen hämtade jag Lukas. Han gjorde teoriprovet för sitt AM-kort för sjunde gången. Tyvärr gick det inte hela vägen den här gången heller. 
När vi kom hem har jag fixat med tvätt, hjälpt Linn packa upp resten av hennes lådor och ja, det var väl det egentligen. 
William konstaterade idag att vi bor i det bästa huset som finns och så ville han ta ett blombad. 

Det är magiskt att bo här. Varje gång jag tänker det eller säger det högt till någon så känns det som att jag överdriver men jag gör verkligen inte det. Vi älskar att bo här.