Gott nytt år!

2017! Ett av mina bättre år och helt klart ett av mina mest händelserika år. Utan inbördes ordning kommer jag nu räkna upp vad som hänt detta året värt nämna. 
 
Vi hade en underbar weekend i London.
Jag fyllde 30 och av någon anledning blev jag då av med min åldersnoja jag alltid haft.
Vi gav oss in i ett budkrig (som vi förlorade. Tack och lov)
Jag fick en babyshower.
Jag slutade på mitt hittills bästa jobb.
Vi köpte radhus.
Fick sålt lägenheten med en riktigt bra vinst.
Vi hade några underbara dagar i Bohuslän. 
Jag kom in på högskolan.
Lukas och Linn bytte skola. 
William föddes ♥
Jag fick den fina frågan att vara tärna på Sanne och Magnus kommande bröllop.
Vi flyttade till Viken.
Ett riktigt bra år om jag får säga det själv. Jag hoppas att jag inte glömt något väldigt viktigt här. 2018 kommer troligtvis bli minst lika bra om man räknar bort det magiska i att få en liten bebis. Såhär årets sista dag tar vi det lugnt. Lukas och Linn firar in det nya året tillsammans med Andreas. Vi fick middagsbesök av Joakims mamma. Nu blir det snart förrätt och efterrätt. Vi får se hur resten av kvällen blir. Det kan bli så att vi lägger oss redan innan klockan slår nytt år. 
 
Jag är otroligt nöjd med hur detta året blev trots att hösten har varit ganska kämpig. Men nu blickar vi framåt mot ett nytt år. 
 
 
 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Vår jul!

Tänk vad tiden går. Imorgon är det nyårsafton, redan en vecka sedan det var julafton. Vår julafton var väldigt bra. William väckte mig och Joakim lite tidigare än vi ville men vi låg i sängen en stund och sen somnade vi alla om. Vi klev inte upp förrän strax innan nio om jag inte minns fel. De stora barnen var riktigt taggade på sina julstrumpor. De brukar oftast ligga godis där i. William fick också ett paket i sin strumpa. 
En chokladtomte, som jag åt upp. Hehe! Sen började den långa väntan på tomten. Men jag måste säga att de skötte sig väldigt bra. För mig gick tiden väldigt snabbt. Jag låg i sängen med William i nästan två timmar när han sov. Sen var nästan klockan tre. Dags för Kalle och då kom även Andreas. Kalle är ett måste på julafton men jisses vad tråkigt det är. Men sitter man inte där själv så gör ju inte barnen det heller. Linn försökte smita vid ett tillfälle men den gick inte. Mellan klockan tre och fyra på julafton sitter man i soffan. Förutom Joakim, han lagar mat. Det måste någon göra. Under min uppväxt var det mamma som stod för den biten, men det är skittråkigt att laga mat så det överlåter jag till Joakim. Maten var utsökt, det är inte ofta jag brukar längta efter maten på julafton men detta året gjorde jag verkligen det. När det gäller att ge mig mat så är Joakim bäst. Det är galet vad bortskämd jag är där. Meeeen, jag klagar inte. 
Efter maten körde Joakim till sin syster där han skulle lämna senap (läs tomta). På grund av det missade han ju såklart när tomten väl dök upp här. Höhö! 
Visst är det härligt med dessa suddiga julbilder?! Ska de inte bli suddiga så måste man ju tända och det går inte när Linn nu är så stor och börjar tvivla på tomtens existens. När tomten gått sa hon "Jag vet vem det var, Joakim". Va? Nä! Jag har fått ge upp när det gäller Lukas men Linn har jag nog med mig kanske nästa år också. Grejen med Linn är väl mer att hon nog mer vill tro på tomten men börjar väl inse att just den tomten som kommer till oss kanske är utklädd. Äh, jag vet inte men jag hoppas på något år till. Sen får de hålla tyst så William kan få tro på honom så långt det bara går. Under paketöppningen blev det inte många bilder. Fick en på Lukas men ingen på Linn. Hon satt liksom bakom soffan och det var alldeles för krångligt att ta sig fram med W i famnen och Lukas blockerade vägen med sin hög med paket. 
Precis som vanligt så blev barnen väldigt glada och nöjda. Mina barn är väldigt bra på det sättet. Fast att de har önskat sig massor med konstiga saker så blir de tokglada när de öppnar sina paket. Sen att Linn höll på att tjura loss på Väla i fredags för att hon inte fick något behöver man ju inte diskutera. Skulle jag nu göra det så skulle jag lägga till att jag påpekade att hon faktiskt precis fått julklappar. Hennes svar på det var att det inte var tillräckligt. Men under själva julafton och fram till Välabesöket så var hon mer än nöjd. 
 
Det är dock skönt att julen är över. Jag kommer plocka ner julgrejer så fort jag får tillfälle. Jag älskar att sätta fram allt men brukar vilja få bort det mesta så fort jul och nyår är över. Då vill man ha vår och värme, men det får man alltid vänta med. Nyår firar de stora barnen hos Andreas. Vi andra tre håller oss hemma. Joakims mamma kommer hit en stund imorgon men annars blir det lugnt. Jag vill gärna ta det lugnt nu dessa år då vi kan det. De åren vi har de stora hos oss får man väl göra något kul och sen när W blir större. 
Det känns alltid lite tomt när de stora inte är hemma men just nu försöker jag njuta av lugnet. De kommer bli några jobbiga dagar med uttråkade barn här framöver. Jag behöver styrka. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Snart jullov

Jag undrar om man någonsin kan få ett lugnt december. Det här med julklappar har jag tänkt på massor men ändå så har jag fått stressa. Nu kanske egentligen stressen ligger i att hämta alla paket, jag har i princip beställt alla julklappar via nätet. Det är smidigt som bara den men använder man inte bilen så kan det bli besvärligt att hämta vissa paket. Sen ska man slå in allt och det tar sin lilla tid och speciellt när man har en liten kille som gillar uppmärksamhet. Jag ska försöka slå in så många jag kan nu medan de stora är i skolan. W kan få ligga på golvet och titta på. 

William vaknade tidigare än vanligt, 6:30 så det var ändå inte galet tidigt men det resulterade i att han somnade strax innan halv åtta så jag ger mig nog inte på någon promenad efter att barnen är lämnade. Det blir fullt fokus på paketinslagning istället. 

I eftermiddag är det avslutning på skolan. Vi börjar med fika i Linns klassrum för att en timme senare lyssna på lågstadieelever som ska sjunga och därefter är det fika i Lukas klassrum. Sen är det dags för det efterlängtade jullovet. Om jag ska vara ärlig så är det inte efterlängtat från min sida. Hittills denna veckan har barnen bara bråkat och jag kan inte påstå att jag ser framemot att ha de bråkandes här hela lovet. 

Igår eftermiddag, när William var trött, satte jag igång Nalle Puh på tv:n. Mest bara för att ha något igång eftersom jag tänkte dammsuga när han somnat. Han toktittade på tv:n och det är väl inte första gången han tittar men han brukar inte titta så som han gjorde igår. Efter en stund blev det lite väl tungt så han fick ligga i sitt nest i soffan. Han hittade tv:n och fortsatte titta en stund till och sen somnade han.  (null)
Jag har tänkt på att mina barn liksom har haft olika, jag hittar inget bra ord men om man jämför från Lukas så har de sen "utvecklats" till något lättare. Lukas tex, honom skulle jag vagga till söms. Det funkade att somna i vagnen ute men inne var det vaggandet i famnen som gällde, även på nätterna. Han kunde ibland också ha svårt att somna så han var svår på det sättet. Jag tror att han lyckats somna själv två gånger under hela sitt första år. Linn sov i princip hela nätterna redan från födseln. Men även hon ville bli vaggad, fast endast dagtid. Det som är gemensamt för dessa två är att det nästan aldrig gått att lägga ner efter att de somnat i famnen. Det var väl lite svårare med Lukas men inte mycket lättare med Linn. William, han sover på nätterna precis som Linn. Precis som de andra två gillar han att bli vaggad och kräver det ibland men han kan också somna själv, som igår. Det händer inte ofta men det händer. Det är heller inga problem att lägga ner honom efter att han somnat. Undrar om nästa bebis skulle bli ännu lättare då. Det är dock inget jag kommer ta reda på.  (null)

Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp