Midsommardagen

Midsommarafton igår. Många har typiska midsommartraditoner. Det har inte jag. Midsommar för mig som barn brukade spenderas på Öland där min farmor och farfar hade en sommarstuga (som nu min faster har ärvt i förtid). Eftersom min farmor och farfar är Jehovas vittnen så firar de inte midsommar. Dock åt vi ändå nypotatis, sill, köttbullar, gräddfil, gräslök och självklart jordgubbstårta. Var det fint väder gick vi ner till havet och badade men annars var vi alla fullt nöjda med att hänga vid stugan och kanske spela krocket. Fina minnen. Det här med att dansa kring midsommarstång är därför inget jag har någon speciell relation till. Har något vagt minne av att vi hade en midsommarstång innan mamma och pappa skilde sig, men hur många gånger den kom upp vet jag inte. Så egentligen är det väl just firandet med människor man inte känner som jag inte har upplevt som barn kanske gör idag. Jag har iallafall fina midsommarminnen och kan ibland känna sorg över att den tiden är förbi. Även som tonåring var jag hellre hos farmor och farfar än ute med kompisar. Jag har firat midsommar i 30 år och jag tror att jag varit lätt berusad en eller två av dessa, vilket jag har förstått är ganska udda. I år har barnen firat midsommar på Öland, dock inte med mig. Jag fick frågan igår av Sanne om det är något jag tycker känns jobbigt. Mitt svar då var att "nej, för mig är julen viktigast". Och ja, så är det. Men en stund efter så började jag tänka lite mer på det och när vi satt och åt så var jag nära att resa mig och låsa in mig på toaletten för att tokgråta. Det gör ont att de inte är med mig hela tiden. Fast att det såklart är skönt att få andas lite. Men jag kan inte slappna av fullt ut när de inte är med mig. De gör mig vansinnig och trött men de ska vara hos mig, det bara är så.
Jag kom på det för en stund sedan att i vanliga fall är vi ifrån varandra två dagar varannan vecka. De åkte till Andreas i onsdagskväll och skulle då egentligen komma hem idag. MEN, de kommer inte förrän imorgon. Så två dagar blev till tre och det märks. En helg klarar jag men detta är för mycket. Vill inte ens tänka på hur det ska bli när de är borta en hel vecka. 
 
Vi har inga större planer idag. Det regnar ute så vi kommer iallfall hålla oss inne. Tanken är att vi ska ha visning här under den veckan vi är hos mamma och pappa så jag ska försöka plocka lite idag. Kanske köra ett varv med dammsugaren också. Får se vad jag pallar. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Sista dagen på jobb

"Denna dagen ett liv." Så säger farbror Melker. Ganska fint ändå, oavsett hur kass en dag är så är den en del av livet. Denna dagen har varit en väldigt bra dag. En dag jag sett framemot länge nu fast med blandade känslor. Min sista dag på jobbet. Jag har inte jobbat där så länge, heltid sedan oktober. Men ändå, det är min bästa arbetsplats hittills och fast att jag nu ett bra tag har längtat efter att få sluta så känns det sorgligt. Men jag ser framemot nya utmaningar. Först och främst ska jag få mitt tredje barn och därefter hoppas jag att det är min tur att få plugga. Men, en sak i taget. Nu ska jag först vara hemma och ta det lugnt tills det är dags för förlossning. Jag hade en mysig dag på jobbet. Jag bjöd på kladdkaka, grädde och jordgubbar. 
Sedan hade vi midsommarfirande på fotbollsplanen där barnen fick leka lite olika lekar. Vi åt lunch och till efterätt fick vi jordgubbar och glass. Ca 14:00 gick jag hem. Kramade alla hejdå och de önskade mig lycka till. Inte en tår föll. 
 
Jag åkte direkt från jobb till väla där jag skulle köpa en bikini. Jag börjar alltid på H&M. Men fy alltså. Det är alltid så smockat med folk, kö in i vartenda omklädningsrum. Väl inne i ett så är allt för litet. Visst jag är gravid men kom igen. Jag lider med de kvinnor som alltid har stora bröst. Jag längtar efter mina i någon storlek mindre. Tillslut, efter ett litet mindre utbrott, hittade jag en bikini inne på Cubus. Har provat den här hemma och jag gillar den. Nu längtar jag till varma dagar som vi kan spendera på stranden. Behöver jämna till min bränna. 
 
Barnen är hos Andreas vilket betyder att vi har lugn och ro. Vi sitter på balkongen just nu. Ska väl alldeles strax gå in och se ett eller två avsnitt av OITNB. Jag är trött fast att jag sov väldigt bra inatt. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Legoland!

Igår gick vi upp tidigt. Tidigare än vanligt. Vi borstade tänderna, klädde oss, packade in i bilen sen drog vi till båtarna och tog första bästa över till Helsingör. Väl där åkte vi mot helgens aktivitet. Legoland. Lukas har alltid älskat lego men eftersom han inte är så förtjust i karuseller så har vi väntat med att åka dit. Nu var det dock dags. Med en lillasyster som tokälskar karuseller så var det väl värt att åka dit. Barnen har skött sig väldigt bra och de har båda haft riktigt roligt. Lukas är fortfarande inte förtjust i karuseller men han har ändå åka litegrann. Linn däremot är helt galen i det. Hon och Joakim åkte massor och hon älskar det. Jag och Lukas satt och tittade på och pratade (och åt kakor, fast det vet inte Linn om). Vi spenderade natten i ett indiantält. Jag var så orolig över att sova i tält nu när magen är så pass stor, jag skulle ljuga om jag sa att jag sov som en stock. Jag sov, fick den sömnen jag behövde för att klara mig igenom dagen men nu är jag mer än nöjd över att ligga i min egna säng. Linn pratade i sömnen och det gjorde att jag hade svårt att somna om. Ont i ryggen hade jag också och var riktigt rädd över hur pass ont jag skulle ha när det väl var dags att gå upp. Men jag mådde ändå helt ok. Däremot har jag haft fruktansvärt ont i fötterna. De sväller i värmen och skorna har suttit hårt hela dagen. 


En annan sak som också gjort mig orolig nu i två dagar är att W har varit väldigt stilla. Jag har känt honom båda dagarna men inte alls som jag brukar. Jag drack nästan ett helt glas med Cola bara för att få igång honom, vilket funkade sådär. När vi väl satt oss i bilen och jag kunde slappna av så börja han röra sig. Nu ligger jag i sängen och nu äntligen rör sig min pojke precis som jag är van vid. Borta bra men hemma bäst helt enkelt. 

Jag är nöjd! Barnen har skött sig riktigt bra och denna resan var värd varenda krona. Nu tar vi tag i sista veckan på jobb och förskolan. Imorgon börjar dagen med ett besök hos barnmorskan. Upp