Vecka 34

Gårdagen. Jag städade hela förmiddagen, det tar mycket längre tid att städa när man är gravid. Jag skura badkaret och bara det tog löjligt lång tid. Halv ett kom Pia hit en stund sen gick barnen ut och lekte till kvällen. Eller ja, Linn somnade i sitt rum när vi trodde hon var därinne och lekte. Vid sju tiden kom Elias hit, han har sovit här inatt. Med tanke på att Linn då inte alls var trött när vi ville sova så gick natten väldigt bra. Tror hon kom in till oss två gånger men inget tjafs eller så. Skönt! W var inte lika lugn inatt, fast jag har ändå sovit bra. Han är som mest aktiv på morgonen, nu när jag sitter och äter frukost får han ofta hicka. Han tumlar runt därinne en massa. På kvällarna är han också ganska aktiv men tycker dock att det blivit mindre på sistone. Idag går vi in i vecka 34. När jag väntat de andra barnen så har jag varit ganska trött på att vara gravid just nu. Men jag känner inte så än. Han har det bra därinne och än så länge är det inte fruktansvärt jobbigt. 
Igår eftermiddag satt jag i sängen och tittade på Grey's anatomy. Jag är bara på säsong 11 än och igår kom självklart det avsnittet då April och Jackson förlorar sin son. Inte ok. Varför utsätter man sig för att kolla på sånt när man är gravid? Nu visste ju inte jag precis vad som skulle hända men jag fattade ju att det inte skulle gå bra. 
Kolla så fin kulan är. Jag tycker verkligen det. Lätt finaste gravidmagen jag haft, fast den var ganska fin med Lukas också. Jag kan inte uttala mig så mycket över hur den såg ut när jag vänta Linn, har inte så bra koll på vart de bilderna finns. 
 
Vecka 34 alltså. Idag har jag varit hemma från jobb i en vecka. Trodde tiden skulle börja gå fort nu men tycker denna veckan har gått lika "långsamt" som de innan. Nu åker vi till High Chaparall imorgon och sen på söndag hem till mamma och pappa så nu får vi lite att göra. Jag ser ändå framemot de veckor vi inte har något planerat. Så alltså den 16/7, då har vi inget planerat förrän skolstart och förlossning. 
Allmänt, Bilder, gravid | | Kommentera |

Mindre sammandragningar

Jag har sovit riktigt bra inatt. Jag märkte inte ens när Joakim gick upp. Detta innebär att jag känner mig väldigt utvilad. W har jag inte känt på nästan hela natten. Det var en gång jag märkte att han hade hicka, men annars inget. Det får mig att fundera på om han sover sig igenom nätterna eller om jag helt slutat reflektera över att han rör sig. Ska bli spännande att se hur det blir när han är född. Sova på nätterna eller vara vaken. Lukas fick jag vara uppe lite med medan Linn sov redan från dag ett. Spännande som sagt. Det ska också bli kul att se om man kan se någon likhet mellan syskonen. Nåja, jag får hålla mig ett tag till. 
 
Jag skrev ju att jag skulle packa ner lite kläder och så till W nu inför att vi åker till mamma och pappa. Det blev två filtar, ett set med kläder, en pyjamas, mössa och lite blöjor. Jag tänker att skulle nu förlossningen starta så kommer vi ändå att åka hem så fort vi kan och då klarar vi oss med det. Meeen som sagt, jag är helt övertygad om att vi kommer med bebisen i magen. 
 
När Joakim kört till jobbet sov fortfarande barnen. Jag passade på att skriva i min gravidbok. Man skriver i den under varje vecka. Imorgon går vi in i vecka 34 så jag skrev nu om vecka 33. Jag kom på det att jag under denna veckan inte haft så mycket sammandragningar som jag haft innan. Det måste ju bero på att jag inte jobbar. Igår var jag inne hela dagen och tog det ganska lugnt. Kommer vara samma idag. Fast att vi var iväg hela tisdagen så kände jag inte så mycket då heller. Kanske har jag slappnat av mer nu, jag stressar inte längre. 
Det känns bra. Får se hur det blir på lördag när vi ska vara på High Chaparall hela dagen, dock kommer dagarna efter vara lugna. 
 
Barnen tittar på sommarlovsmorgon och när det är slut hoppas jag att de går ut och leker så jag kan få städa i lugn och ro. Idag ska badrummet få sig en ordentlig svängom. 
Allmänt, Bilder, gravid | | Kommentera |

En (förhoppningsvis) lugn dag

Jisses vad det är massa som ska fixas hela tiden. Började morgonen med att gosa med Linn. Sen åt vi frukost, hon i soffan framför barnkanalen och jag vid bordet framför datorn. Lukas sov till kvart i nio. Nu på morgonen har jag betalat räkningar, pratat med vikarierande enhetschef i hemtjänsten två gånger och mailat samordnaren på jobbet. När jag skriver det såhär så låter det inte så märkvärdigt men det har tagit sin lilla tid ändå. Innan dagen är slut är förhoppninsvis alla intyg som behövs påväg till a-kassan. Jag kom också på att försäkringskassan vill ha papper på vad jag tjänat nu den sista tiden och att de måste skrivas på av arbetsgivaren. Ska skicka de till jobbet för jag orkar verkligen inte köra dit och lämna. Idag är tanken att jag inte ska lämna lägenheten alls. 
 
Vi åker på lördag och jag ska städa och fixa lite inför det. Finns inget värre än att komma hem till en skitig lägenhet som man måste städa med en gång. Babyskyddet står i hallen redo att flyttas till bilen. Dock får det ligga i bagaget ett tag till och förhoppningsvis tar de inte alltför mycket plats. 
Tänk att han ska sitta där i, snart. Galet! 
Vagnen står fortfarande i källaren. Jag blir lite avis på alla som har Bugaboo, mest för att jag tycker den är ganska fin och ser så himla lättkörd ut. Men så går jag ner i källaren och känner på min egna vagn och blir kär om och om igen. Kanske är jag bara avis på alla som får lov att köra sina vagnar. Joakim frågade mig igår om det är fritt fram för W att komma nu, mitt svar var nej. Jag tänker fortfarande på förlossningen som något långt bort i framtiden. Jag är inte redo än. Jag är inte tillräckligt trött på att vara gravid än och jag inbillar mig att man måste vara det. Sen vill jag ha en augustibebis, kanske kommer jag från och med 1/8 bli en helt annan person. I väntan på de andra barnen har jag nog inte varit den mest trevligaste personen att vara med. 
 
Allmänt, Bilder, gravid | | Kommentera |
Upp