Nu börjar det

Igår fick jag ett litet smakprov på hur mina kommande fyra år kommer kännas. Det var nämligen informationsmöte för mig i skolan. Klockan elva skulle jag vara på plats men fick ta bussen som gick redan tio i nio. Jag var framme i Malmö tjugo över tio. Väl på plats blev jag "påhoppad" av både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund som då är två olika fackförbund. Blev man medlem i båda fick man en goodiebag. I dem fick man kalender, penna, block, och foldrar av olika slag. Det såg ganska roligt ut att alla gick runt och bar på dessa påsar. Klockan elva fick vi komma in i vår sal. Jag var förberedd på massor med information. Meen man kan lugnt säga att jag blev besviken. Jag visste i princip allt de berättade och det varade bara i en timme. 
Det kändes ganska surt att åka hela vägen dit för att få lyssna på sånt jag redan visste och bara sitta där en timme. Dessutom var jag galet hungrig hela vägen hem och fick riktigt ont i huvudet. Jag hade nog också trott att det skulle bli en paus och att man skulle hinna köpa något att äta men när jag stod där med valet att åka hem direkt eller stanna för att äta så valde jag att åka hem. På måndag börjar jag på riktigt och då ska jag vara mer förberedd. Jag har vetat att pendlingen kommer bli jobbig och jag hoppas bara att jag slipper åka dit varje dag. Vi är tydligen 120 st som ska gå samma utbildning och vi blir sen uppdelade i fyra grupper. Vilken grupp man hamnar i får vi veta imorgon. Så fort jag vet det vet jag också hur mitt schema kommer se ut. 
 
Jag saknade William galet mycket igår. Antar att jag kommer sakna honom massor nu när jag inte kommer vara hemma som vanligt. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Min William 1 år!

I onsdags blev vår lille kille 1 år. Som vanligt hänger man inte med. Men ett år har gått och det är läskigt hur fort tiden går. 
 
Tanken var att William skulle vakna av att vi sjöng för honom. Så blev det inte riktigt. Medan Joakim var nere och fixade hans frukostbricka så vaknade William. Jag sprang in till Lukas och Linn och sa att det fick komma upp så vi kunde sjunga. 
Sång, paket och frukost på sängen var något nytt och spännande. Det var svårt att öppna paket men syskonen hjälpte mer än gärna till. 
Det var väldigt mysigt och vi fick till det väldigt bra trots att Joakim var tvungen att köra till jobbet strax därefter. Han fick två böcker, en gitarr, en docka, lego, kulram, innebandyklubbor och en gräsklippare. Om det var något mer så har jag glömt det. 
De stora barnen gick till skolan. Jag och William lekte med hans nya grejer. Han passade också på att bajsa på sin matta. 
Puss puss dockan. 
Strax efter ett kom Williams farmor med en present. Det var väldigt kul att klättra upp på den. Tanken är nog att vi ska ha den ute men vi måste göra rum i förrådet först så vi kan sätta in den där när det regnar. 
Joakim kom hem tidigt för att förbereda för släktbesök. William är en populär kille som många ville fira. Vi vill vänta med att ge William godis, kakor och liknande så vi bjöd på sånt som W gillar. Det blev alltså nybakt bröd med olika pålägg, fruktsallad och så gjorde Joakim en frukttårta. 
Visst blev den fin?! William älskade den. 
Det var spännande med så mycket folk. Han höll sig på lagom avstånd ifrån alla men var väldigt duktigt på att visa upp sig. 
Han föddes den 22:a augusti 04:44 2017. Ett år och fem dagar sedan. Han är en underbar unge och det är en fröjd att få umgås med honom. Den sista tiden har han också blivit mer självständig fast att han fortfarande blir jätteledsen om man lämnar rummet. Sedan två månader tillbaka har han ju kunnat gå efter och det underlättar en hel del. Han har gått från att vara en bebis till att bli ett mindre barn. Det är häftigt att se hans utveckling. 
Idag hade jag tid hos tandläkaren så W fick följa med Joakim till jobbet en stund. Det var fruktansvärt att se dem åka iväg. Jag körde på tok för fort när jag skulle hämta honom sen. Sedan dess har jag haft honom nära mig. Vi har tittat på tv, lekt och somnat i soffan. Nu sitter vi i soffan och tittar på Pippi. Han ska snart få pyjamas. Imorgon ska han följa med Joakim igen fast då blir det en heldag. Jag måste till skolan där det är upprop och jag har ingen aning om hur lång tid det kommer ta. På kvällen är det föräldramöte så det blir inte mycket gos med honom imorgon. Jag är väldigt rädd att hösten kommer vara jobbig. Jag är taggad på skolan och det ska bli kul men att vara ifrån William kommer vara jobbigt. Undrar vart den gränsen går? Jag saknar alltid Lukas och Linn när de är hos Andreas men det är en annan sorts saknad. Däremot är jag beredd på att hösten kommer bli tuff med allt men det ska vi nog klara av. 
 
Jag är 31 år och har en tioåring, en sjuåring och en ettåring. Galet! ♥
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Låg och mellanstadiet

Igår började barnen skolan igen. Linn började första klass och Lukas fjärde. Det är egentligen inte klokt att de redan är så stora. Det är såklart skönt, de klarar sig själva på väldigt många sätt men det är också jobbigt att tiden går så fort, man hänger liksom inte med. Båda två hade haft en bra första dag och idag en bra andra dag. Lukas hann knappt komma hem innan han drog hem till en kompis. Under sommaren har han inte hängt med någon mer än grannpojken som går i en parallellklass. Linn har varit uppe på sitt rum så henne har jag inte heller sett, i princip, sedan hon kom hem. 

I måndags passade vi på att åka till Busfabriken. Barnen har velat åka dit ett tag och det kändes som ett bra avslut på sommarlovet. 
I onsdags kväll blev det ett dopp i det blå, för alla utom mig och W. 
Det är så fint här, det är nästan lite löjligt att man kan bo såhär. 
Om ungefär en timme åker Lukas och Linn till Andreas och kommer hem igen på måndag efter skolan. Vi andra tre ska ta det lugnt. 

Jag och William har hälsat på Sandra idag. Hon kommer oftast till mig men det var trevligt att åka till henne. Dock visade gps:en mig hela vägen genom stan, lite onödigt att köra in där och snurra och speciellt med tanke på att jag avskyr att köra i stan. Sandra och jag har en ganska avslappnad relation. Vi har varken träffats eller pratat med varandra på två och en halv månad men ingen av oss ser det som något problem. Vi ses när vi ses och vi förstår att vi båda lever varsitt liv och att det inte är något konstigt att det tar tid mellan träffarna.
Sandra och William gillar varandra. Fast att de inte träffats på två månader så var det inga konstigheter när hon lyfte upp honom. Vi pratade en massa och det är såklart alltid trevligt. Nu får vi se när vi kan få till en träff nästa gång. Hon läser till förskolelärare i Kristianstad så vi är lite inne på samma bana.
Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp