Dinner and a movie

Med tanke på hur trött jag är så kanske jag borde prioritera att ta det lugnt istället för att ge mig ut och hitta på saker. Men barnen måste aktiveras. Idag var det ett biobesök på schemat. Jag fick vilat en bra stund efter frukosten och det gjorde susen. Innan bion åt vi mat på Khai & Mui, barnen verkade väldigt nöjda och Lukas åt ganska bra. Linn åt mest nötter och drack. 
Det var gott, men efterätten var godast. Mjukglass. Jag älskar mjukglass. 
Barnen också. När vi satt där och åt så blev det helt plötsligt mörkt ute. Det började tokregna och åska. Efter vi ätit klart så blev barnen otåliga så vi trotsade regnet och gick till en lekplats. Vi tänkte att, blöta barn som fått leka av sig är bättre än torra barn som inte orkar vänta på att filmen ska börja. Det visade sig vara ett bra val. Filmen vi såg var Baby-bossen, båda barnen har pratat om den länge. De gillade den och vi skrattade alla fyra. Joakim somnade en snabbis och det tyckte barnen var roligt. När filmen var slut gick vi tillbaka till lekplatsen en pyttestund.
Nu är vi hemma och Linn har lagt sig. Tror dock inte hon kommer sova hela natten, vilket kommer göra min natt jobbig. Men vi får väl se. Ibland har man tur. Imorse var hon uppe vid femtiden och tyckte det var dags att gå upp. Denna vecka har gått fruktansvärt sakta. Det har hänt något varje dag och ändå är det bara söndag idag, känns som att det borde vara söndag nästa vecka. Vet att tiden känns långsam eftersom man väntar på något, en liten liten (hoppas jag) pojke som förhoppningsvis vill komma ut snart och som inte väljer att stanna därinne tiden ut eller längre, vilket skulle vara fruktansvärt. Fast att han egentligen bara är tre dagar över att räknas som prematur så är jag otålig nu. Det börjar med andra ord bli dags för mig att isolera mig. Igår fick jag en gråtattack och det var fruktansvärt. Jag gillar inte att gråta och jag vet egentligen inte varför den kom. Men det gjorde den och nu känns det som att har det hänt en gång så kommer det hända på löpande band om någon säger fel saker. 
Allmänt, Bilder, gravid | | En kommentar |

Helsingör

Eftersom barnen fortfarande har sommarlov vill vi fortsätta att hitta på saker med dem. Det är lite svårare nu när Joakim har börjat jobba men denna veckan har ändå gått väldigt bra. Idag hade vi bestämt att vi skulle åka till Helsingör och gå på sjöfartsmuseet. Käka korv, kolla in museet, äta glass och bara ha det mysigt. Det gick skitdåligt. Barnen var taggade på att åka iväg men redan innan vi åkte ville Lukas hellre åka till Bakken och sånt gör mig så arg. Här har vi planerat en grej och så vill de hellre göra andra saker. Inte okej. Vi gick till bussen och där fick vi tyvärr vänta väldigt länge och jag förstår att det är jobbigt för barnen att vänta men att sitta vid en busshållsplats i tjugo minuter borde de kunna klara av. Väl på bussen var de kissnödiga och Linn tycker att 12 minuter på bussen är fruktansvärt lång tid. När vi kom till Knutpunkten fick återigen vänta på att få gå på båten och då blev de lite smått tjuriga igen. Sen fick vi äntligen kissa och då blev de båda helt plötsligt VRÅLHUNGRIGA. Så fort vi kom över till Danmark så stannde vi vid första bästa korvkiosk och åt korv. Därefter gick vi mot museet. Ingen unge var då på speciellt bra humör. Inte så att de gapade och skrek men de verkade liksom inte taggade. Väl inne på museet kunde man leta efter sex st legomöss och få en liten grej om man lyckats hitta alla. Vi letade och Lukas sa inte så mycket utan verkade fokuserad. Linn däremot var tjurig och otrevlig mot oss alla. Jag fick inte gå en meter ifrån henne för då började hon gapa. De hade ett rum fullt med lego där barnen fick leka. Linn hade kul där och då passade Lukas på att tjura lite.
Sen fick de sin belöning för att ha hittat råttorna och det var ett papper med en klippdocka, kul grej liksom Så jäkla tråkig. Linn blev vansinnig över att jag inte gjorde som hon sa och började gapa. Då gick vi direkt till båten och åkte hem. Ingen fick glass. Hon gapade hela vägen tillbaka. Just nu har jag inte tålamod till sådana här saker. Jag orkar inte. Jag var själv nära att bryta ihop av massa olika saker. På båten fick de köpa godis. Jag var väldigt tydlig med att Linn fick godis för att Lukas hade skött sig. Hade han betett sig likadant så hade ingen fått något. Att Linn var sådär sur kan ha berott på att hon hade skor som var för små. Hon har sina andra hos Andreas och det märkte vi inte förrän vi skulle åka. Hon hade ont i fötterna men klagade egentligen inte förrän vi satt på båten hem. Väl hemma så slockande jag som ett ljus. Hade så ont överallt och har det fortfarande. Nu ska vi snart äta middag. Egentligen längtar inte jag tills barnen börjar skolan men det är så jobbigt att de ska tjura hela tiden. Lukas var skitsur hela eftermiddagen och kvällen igår. Då bara bråkar och bråkar och jag orkar inte. Det är säkert därför de bråkar, för att jag inte orkar. Jag gick och lade mig tio över åtta igårkväll för att jag blev så trött på dem. 
Allmänt, Bilder, gravid | | Kommentera |

Ett besök på Väla

Gårdagen blev inte som planerat alls. Barnen var hos Andreas och Joakim på jobb. Min tanke var att bara ta det lugnt och vila mycket. Hade tvättid klockan 12 så jag passade på att dammsuga och duscha innan så jag kunde chilla sen. Klockan 12 gick jag upp med en tung tvättkorg till tvättstugan bara för att märka att någon jävel redan tvättade. På min tid. Det är fan inte ok. Blev så jävla lack. Dessutom hade de tagit bort sin kolv så jag kunde inte se vem som tvättade heller. Strax efter ett kom Johanna, mycket trevligt men inte vad jag räknat med från början. Halv fem åkte hon hem och då var jag helt slut. Ingen vila igår heller, jag måste få till det varje dag alltså. Sov väldigt bra inatt och det var så skönt. 
 
Idag har jag varit på Väla med Madde och Maddy, vi har shoppat och fikat.
Vi är också supercoola och köpte likadana armband som vi kallade vänskapsarmband och är därmed "Best friends forever!" Så coola är vi. 
 
Jag shoppade lite också. Köpte två t-shirtar, en lite tjockare tröja och en stickad. Allt är tänkt till efter förlossningen så de är lite större storlek än jag kanske behöver senare men jag gillar när det är luftigt. Nu ska jag bara fixa leggings och kanske några mysbyxor också. Jag tokvägrar att ha kläder som sitter åt för mycket sen. Tajt kan det väl vara men det ska inte spänna och göra ont. Just nu älskar jag mina klänningar som sitter tajt men som inte gör ont någonstans. Hade ett par shorts på mig idag som visade sig sitta liiiite för tajt för min smak.
Det är inte ofta jag åker iväg med vänner såhär så det var väldigt trevligt. Dessutom hade ingen av oss barn med. Skönt! Jag var tyvärr tvungen att gå tidigare eftersom Andreas skulle komma med barnen så vi möttes på parkeringen utanför Väla. Nu är vi hemma, jag har bytt om och tänker ta det lugnt resten av dagen. 
 
En sak jag gillar med att vara igång är att W ofta är väldigt lugn då och när jag sen slappnar av så rör han sig massor. Jag älskar den stunden på dagen när jag varit igång och han varit lugn och sen lägger jag mig i sängen och då börjar han röra sig. Det gillar jag, det är mysigt som bara den. 
Nu ska jag lägga mig i sängen en stund. 
Allmänt, Bilder, gravid | | Kommentera |
Upp