Baddag!

Lördagar är Williams baddag. Förra veckan gick sådär, han blev ganska sur. Han var både trött och hungrig då. Idag passade vi på när han var på bra humör och så fort han började bli sur tog vi upp honom. Med både föräldrar och syskon som älskar att bada finns det inget val för honom. Han måste tycka om det minst lika mycket som vi andra. 


Igår var vi hos faster Sanne medan de stora barnen var i skolan. W sov sig igenom hela besöket. Han vaknade för att äta men somnade med en gång igen. Vi tog med oss en babysitter hem. Än så länge gillar han den. Vi kunde äta frukost i lugn och ro medan han satt där och tittade runt. Jag försökte också duscha medan han satt där och verkade nöjd. Det gick inte. Han hade skrikit hela tiden. Meeen han överlevde och Joakim också och nu ligger han tätt intill mig och sover. W alltså. Jag tänkte på det när jag stod i duschen, som mamma prioriterar man bort sig själv ganska rejält. Visst jag hann duscha men klockan är halv ett och jag har inte borstat tänderna än. Jag vet ju att så fort jag försöker resa med härifrån nu så kommer han vakna och Joakim håller på med mat så jag är liksom fast här. När jag väl kom ut från badrummet så hade jag inte torkat mig ordentligt, både nacken och ryggen var fortfarande blöt. Jag gillar bara inte när han gråter och speciellt inte när jag vet att endast jag kan få honom att sluta. Då släpper jag allt. 

Det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg var att det märks att vår lille plutt blir större. Nu klarar han sig själv i korta stunder och tittar på saker. Det har han gjort ett tag nu. Jag tror aldrig jag njutit såhär mycket med de andra två. Med Lukas var allt nytt och man visste inte riktigt hur fort tiden skulle gå och med Linn hade man Lukas också. Nu har jag visserligen tre barn men Lukas och Linn är med och myser. Det är ofta någon av dem ligger i sängen med mig när W äter eller sover. Nu vet jag också hur fort tiden går och vill ta vara på den. Allmänt, Bilder | | En kommentar |

2 månader kvar

Eftersom Lukas har innebandyträning på torsdagar mellan 17-18:30 så är vi hemma runt sju. Då är det kvällsmat, tandborstningen och bums i säng. Lukas duschar också såklart. Fast att denna dagen är lång så gillar jag den bättre än tisdagar då Linn har simning. Linn brukar sysselsätta sig ganska bra. Visst blir hon sur ibland men inte som på tisdagar. Idag har hon skött sig väldigt bra. Nu är vi visserligen inte hemma än men i jämförelse med i tisdags så är hon himla rolig att hänga med idag. Just nu kör hon runt lillebror i vagnen så han kan somna. 


En sak som inte är lätt att få till när man är hemma själv med ett spädbarn är en dusch. Men idag hände det. När barnen var lämnade på morgonen så sov han fortfarande. Så när vi kom hem satte jag honom i badrummet (i bilstolen). Jag duschade och han sov. Det var underbart. Nu var ju inte detta första gången jag duschade sedan han kom men varje gång jag får tillfälle att raka benen är underbar. 

Idag är det exakt två månader tills vi får nycklarna till radhuset. Alltså det ska bli galet skönt att flytta. Är så trött på att bo där vi bor nu. Mest på grund av barnen i området och bristen på parkeringsplatser. Igår fick jag veta att någon unge har kissat nere på källarplanet, trevligt. Flickor! Flickor som också är taskiga mot Linn. 

Jag och Linn har roat oss med att läsa en bok hon fick på biblioteket igår när hon var där med skolan. 

Nu får jag nog leta reda på Linn som försvunnit med vår bebis. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Bara bråk

Efter att ha varit på Väla två dagar i rad var det skönt att få komma hem, efter att barnen var lämnade på skolan, och bara göra vad jag kände för. William fick mat och när han var klar tog vi en promenad. Han somnade gott och jag lyssnade på "Penntricket". Väl hemma fick han mat igen och sen vilade vi tillsammans en stund. Det behövdes efter lite halvstrulig natt. Han vill gärna ligga nära vilket egentligen inte gör mig något. Efter vilan fick jag i mig lite mat och sen ville han äta igen. Jag fastnade i soffan framför "mord och inga visor" ganska bra program. Sen var det dags att hämta de stora barnen. 


När Linn var lite mindre blev hon alltid rasande när jag hämtade henne på förskolan. Det var ett helvete varje gång vi skulle hem. Inte för att det är likadant nu men jag kom och tänka på det när jag hämtade henne idag. Hon blir sur nästan med en gång och blir ännu surare om jag inte gör som hon säger. Hon har börjat ta en mammaroll och det är inte ok. Jag försöker prata med henne men hon stänger liksom av. Eftersom det just nu är lite kämpigt så försöker jag att välja mina strider men det är inte alltid lätt. Som igår, hon har simskola 16:30-17:10. Skolan slutar 13:00 och eftersom simningen är i Höganäs så stannar vi kvar efter skolan är slut. De får bada från kl 14 tills dess att simskolan börjar. Jag har inte jätteroligt när jag sitter fullt påklädd i ett varmt badhus. När simskolan väl började igår så ville hon inte simma. Flera gånger försökte jag få henne att tänka om men hon vägrade och jag orkar liksom inte. Det var bara att gå och duscha av henne. Medan vi gjorde allt det där så bet jag ihop och lät henne tjafsa och jag höll minen. Just då orkade jag inte med ett utbrott där hon skriker. Väl i bilen försökte jag få henne att förstå vilket inte funkar alls. Det gör ont att bråka med henne hela tiden. Förhoppningsvis blir det bättre snart, kanske när vi flyttar och allt blir  lite lugnare. Nu är det stressigt med det mesta och det påverkar oss alla. Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp