Aprilväder och födelsedagar

April! Vilken månad ändå. Alla ser framemot vår och värme och det vi får är snö och kyla. Tack och lov bor vi i Skåne där snön försvinner i princip direkt. Jag behöver sol och värme och förhoppningsvis kommer det nu. 
 
Här har vi haft tre födelsedagar sedan sist. Min, Linns och Lukas. Även en bröllopsdag har vi hunnit fira. 
Linn är nu tio år. Tvåsiffrigt, det är stort. På hennes födelsedag blev hon firad på morgonen av oss och sen på kvällen hade hon två kompisar här på kalas. Jag skrev tenta i matematik den dagen i Malmö och var inte hemma förrän kl åtta på kvällen. (Jag klarade inte den, tre poäng ifrån godkänt så jag ska göra om den nu den 24/4). Dagen efter firade vi henne på Sweethouse Café i Helsingborg. 
 
Lukas fyllde år en lördag då han var hos Andreas. Vi sjöng för honom här hemma på fredagmorgonen. Det var extra kul eftersom han inte var beredd på det alls. 
Sen var vi hembjudna till Andreas och Amanda på självaste födelesdagen för att äta middag. Det var väldigt trevligt. Jag tycker om att kunna ge barnen möjligheten att ha båda deras föräldrar på samma ställe lite då och då, fast att det inte alltid är så lätt att få till alla gånger. 
 
Den 8:e mars var det två år sedan jag och Joakim gifte oss. Det var en måndag så söndagen efter firade vi genom att lämna William hos Familjen Ek och åka till Hotell Kullaberg och äta. Först tog vi oss ut på klipporna och satt och tittade på vattnet. 
Jag åt en gigantisk räkmacka som jag absolut inte orkade äta upp. 
Joakim fick inte det han ville ha utan fick ta något annat och var inte supernöjd. Efter middagen åt vi glass i bilen, dels på grund av kylan men också för att det började regna. Det blev kanske inte som vi räknat med men sen å andra sidan blir ju inget det under en pandemi. 
 
I födelsedagspresent av Sanne fick jag en övernattning i skogen. Det var väldigt trevligt och oerhört kallt. Nästa gång gör vi det när det är lite varmare. 
 
Av Karin fick jag en middag på Pinchos som även det var mycket trevligt. Jag gillar det här med små olika rätter. När jag åt på Pinchos första gången var jag besviken och inte alls imponerad men jag har helt ändrat mig där. Jag tycker restaurangerna är mysiga, fast jag gillar inte de höga borden, och maten är god på ett enkelt sätt. 
 
Vi har också hunnit med ett påsklov. Som vanligt håller jag barnen hemma. Vi hade inga storslagna planer men vi fick till ett besök på Busfabriken. Det var vi och två andra familjer på plats så vi hade i princip hela stället för oss själva. 
Efteråt körde vi till McDonalds och åt lunch. 
 
Nu är alla igång igen med allt vad det innebär. Jag har avslutat mattekursen, fast att jag har en omtenta att göra, och påbörjat sista engelskakursen. Den känns så rörig och jag börjar känna mig så stressad. Jag vet att det kommer lösa sig och förhoppningsvis klarar jag tentan nästa gång och så är den ur världen. 
Jag tillåter inte mig själv att börja längta efter sommaren riktigt än men jag märker att tankarna börjar vandra dit oftare och oftare. 
Snart så! 
 
Nu är snart dags att dra igång kvällsrutinen med William och förhoppningsvis få gjort lite matte.