Vår

Nu har vi en tolvåring i familjen. Det är helt absurt att Lukas redan är 12 år. Tiden verkar ju gå fortare ju äldre en blir, det är läskigt. 
I vanliga fall brukar vi åka till Khai moui (rätt säker på att det är felstavat) och äta middag men på grund av Covid-19 beställde vi mat istället och åt glass till efterrätt. Det blev lyckat och Lukas var nöjd med sin dag. 

Jag har haft en helt galen tenta. Egentligen skulle det vara en salstenta men eftersom vi inte får vara i skolan fick de ändra litegrann. Fyra essäfrågor på fyra timmar. Det var tufft. Dessutom fick vi "bara" använda 700 ord per fråga vilket gör att åtminstone jag stressar upp mig över att jag skrivit för mycket. 

Det börjar närma sig min VFU. Först var jag ganska otaggad men börjar känna suget nu. Jag kommer vara mycket mer aktiv den här gången så det kommer bli kul. 

Vi har varit på Sofiero. Det var mysigt men jobbigt. William har bestämt sig för att varken gå eller åka vagn vilket gör att vi då får bära honom. Dock provade vi att gå ner till stranden i helgen och då satt han minsann i vagnen hela vägen. Egentligen vill vi ju att han ska gå och springa men det kommer väl med tiden. 

Påsken var bra. Den blev lite uppdelad, barnen var hos oss den första halvan och hos Andreas en del av resten. Barnen letade efter ägg som jag hade lyckats gömma perfekt. William hittade sitt i princip direkt, vilket var nödvändigt eftersom han inte riktigt fattade vad han letade efter. Linn hittade sitt i lagom tid innan hon tröttnade och Lukas fick leta ganska länge vilket han tyckte var ganska kul. Då ska jag bara försöka toppa detta till nästa år. 
Vi målade på ägg också, eller ja alla utom Lukas. 

Lukas har fått en ny cykel. Den är riktigt fin och han är supernöjd. 
William har börjat älska gurka. Det skulle kunna vara så att ni tror att han inte äter upp en hel, ni har fel. Har för mig att det var denna som det bara blev en lite snutt kvar av. 


Just nu är jag på simning med Linn. Jag sitter här och svettas och har huvudvärk. För fem år sedan var det rena plågan att följa med henne till simskolan. Hon var så arg så arg och det var verkligen fruktansvärt. 

Imorgon är det fredag och då är förskolan stängd. William ska vara hemma med mig och jag hoppas att jag kan höra någorlunda vad de pratar om på seminariet som ska beröra delar av mitt största intresse. De ska prata genus, maktstrukturer, intersektionalitet osv. 😍 

Vet inte om jag skrivit om det här innan men kommunen vill lägga ner förskolan William går på. Vi har verkligen kämpat för att få politikerna att ändra på sig. Men i tisdags bestämdes det att Norra hage ska läggas ner och att våra barn nu ska slås ihop med en annan förskola. Det känns helt galet att de kan köra över oss såhär och jag har varit riktigt ledsen. Men nu är beslutet taget och en positiv sak med det är att vi kan släppa det nu. Trots det så kokar det inom mig och jag har stor lust att krossa moderaterna. 

Som rubrik satte jag "Vår" för det verkar ju onekligen vara det. Det är skönt och jag hoppas det håller i sig länge.