Semester!

Tre veckors sommarlov har jag haft nu och det är magiskt. Det finns inga måsten, inga krav. Jag älskar det. Jag läser vilka böcker jag vill, jag sitter ute på altanen så mycket jag bara kan. Idag har jag lyssnat på sommarens första sommarprat, lite uppdelat visserligen men jag fick lyssnat och det är alltid något. 
 
Lukas och Linn är hos Andreas och vår midsommarafton spenderades med Thomas, Lena, Jennifer och hennes Calle. Det var väldigt trevligt och avslappnat. 
 
Barnen har också sommarlov nu. William tog sommarlov lite tidigare på grund av kräksjuka. Han blev frisk lagom tills Lukas och Linn slutade skolan som firades på Hamnkrogen i Höganäs. 
 
Än så länge har vi inte gjort så mycket. Vi tar dagarna lite som de kommer men en del bad har vi fått till. Dock blev jag sjuk dagen efter skolavslutningen och låg däckad hela onsdagen och mådde lite halvkasst på torsdagen men var där efter fit for fight. 
 
Vi har haft kusinerna på övernattning vilket var både skoj och utmattande. Barnen lekte väldigt bra, vi gick ner till stranden och badade och vi lekte på både lekplatsen och på skolgården. 
 
Jag, Joakim och William har också fått till ett biobesök och än en gång konstaterat att William nog är lite för liten än. 
Eller var det kanske kusinerna som distraherade. Det kan också ha berott på att filmen var ganska lång (Tom och Jerry) eller att vi återigen kom så tidigt att vi hann se hela reklamen vilket kanske inte är så bra med små barnben som inte kan sitta stilla hur länge som helst. 
 
Vi har hunnit med ett besök på Väla. William sköter sig ändå ganska bra på sådana ställen men efter ett tag blir även han trött på att vara där. 
Linn verkar dock kunna spendera timmar där. Tråkigt för henne med mig som mamma som längtar hem innan vi kommit fram. Samma dag sov Nienna över och det fnittrades på hennes rum och sprangs i trappen efter att vi somnat. Hon har varit på stranden med Ebba minst två gånger, hon har sovit över hos Ebba och hon har flera gånger spelat King med Ella här utanför. Finns det verkligen något att inte älska med sommaren? 
Lukas har hängt med Erik, de har hoppat studsmatta och cyklat ner till stranden. Jag och Lukas har varit på skolgården och spelat basket och dagen efter var vi där hela familjen och spelade. Linn imponderade starkt med sina skills att sätta bollen i korgen bättre än någon av oss räknat med. Både jag och Lukas lyckades sätta varsitt mål när vi stod med ryggen mot korgen. Det var en sådan där magisk stund vi fick till. Där alla verkade trivas, må bra och vi liksom bondade. Det kanske låter konstigt att vi bondade när vi bor ihop och träffas hela tiden men alla dagar är långt ifrån sådär magiska. 
 
Mer då?
Vi äter glass. 
Ofta! 
Vi är på lekplatser. 
Och vi hänger på stranden. 
William är sina föräldrars son, utan tvekan. Det tog lite tid men nu älskar han vattnet. Även Lukas har börjat inse det fina med att bada i havet. Kanske känner han sig lite mer fri nu, att han och Erik kan dra ner dit på egen hand, att det faktiskt inte ligger så långt bort. Det är annars lite svårt att konkurrera med poolen i Åstorp som de har precis utanför altandörren. Men nu verkar det faktiskt som om att han förstår tjusningen med att bo vid havet. 
 
I torsdags tog vi en cykeltur till Vikentomater. Andreas fyllde 35 år i tisdags och barnen ville köpa en present. Eftersom jag vägrade köra till Väla en gång till tyckte jag att Vikentomater var ett perfekt ställe att köpa present på. Ingen av barnen hade några invändningar så vi cyklade dit hela familjen och medan personalen slog in det vi köpt så åt vi glass. 
 
Lukas har nu också fått tre månaders träning på Crossfit. Dock fick han endast till en dags träning innan han trampade snett med foten här på studsmattan. Förhoppningsvis är foten bättre till på måndag så han kan hänga på. 
Jag var där igår och tränade på egen hand, eftersom passet var fullbokat. Tanken var att jag skulle öva och förhoppningsvis lyckas stå på händer. Än så länge har jag "bara" klarat av det här hemma i sängen men om jag kan där så kan jag väl varsom helst tänker jag. Men nej, det gick inte alls. Jag är nog lite rädd att slå mig, trilla snett eller något liknande. Däremot klarade jag av att göra tre toes to bar vilket förvånade mig en del. Men jag gjorde nästan tre i rad. Det kändes riktigt gött. 
 
Veckan som kommer börjar lugnt. På torsdag kväll ska jag ta min första dos vaccin. Skönt att det äntligen är min tur. Joakim tog sin i söndags och ska ta nästa dos den 1/8. På fredag åker vi till Tosselilla med familjen Ek. Jag börjar längta ganska mycket. Det är skönt att vara hemma med lite dagsutflykter är alltid trevligt. Nästa söndag åker vi till Vimmerby där vi sover en natt och där måndagen spenderas inne på Astrid Lindgrens värld. Även det ser jag framemot. Det är Williams första gång där och det ska bli kul att se vad han tycker om allt roligt som finns där. Vad kommer han tycka om att få känna sig som Nils Karlsson pyssling? Kommer han våga hälsa på Pippi om hon är där? Det blir kul. 
 
Nu ska vi ta oss till Up-hallen och köpa lördagsgodis.