Det går bra nu

Idag fick William gröt på morgonen när vi andra åt frukost. Det gick betydligt bättre än tidigare dagar. Kanske för att vi åt samtidigt. När vi åt middag så fick William morot. Joakim har frusit in i sådana där istärningsformar. Han fick faktiskt i sig ett helt fack idag. Det var väldigt roligt att se. Istället för att trycka ut allt med tungan så sög han liksom på det och tillslut lyckades han svälja det. Det är ganska häftigt det där med att lära sig äta fast föda. 
Nu hoppas jag bara att det fortsätter såhär. Jag har ju valt att helamma i sex månader. Men nu när man väl börjat med mat så vill man ju se framsteg. Jag är inte alls otålig. 

En annan sak som går framåt är hans försök att förflytta sig. Jag höll på med diskmaskinen och W låg på golvet. Jag hade lagt honom på rygg och två sekunder senare låg han mage någon helt annanstans. Ytterligare någon sekund senare har han flyttat sig ännu mer. Han kryper inte framåt men han backar och vänder sig och verkar på något sätt komma dit han vill ändå.
Ibland cyklar Linn hem själv från skolan men nu har hon kommit på att om jag inte hämtar henne så kan hon inte få med sig en kompis hem. Så idag ville hon bli hämtad. Innan hon gick till skolan sa hon dock att idag skulle hon inte leka med någon. När jag väl hämtade henne så ville hon ändå leka så jag ringde mamman som dessvärre inte svarade. Man skulle kunna tro att det är mamman som inte svarar som är elak men åhnä. Det är jag som är en fruktansvärd mamma. Hon blev skitförbannad och skrek och grät. När vi väl kom hem så hade hon lugnat ner sig och vi kunde prata om det. Hon är så söt också för att när Joakim kom hem så berättade hon för honom att hon var arg på mig och varför men att vi pratade om det sen och blev sams. Kanske är det så att hon börjar bli stor nu. Nä! Mina barn kommer alltid vara små. 

Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Guldfisken nästa

För tredje eller kanske till och med fjärde natten i rad vaknar William 03:20. Han är lite ledsen. Bröstet funkar inte utan jag måste ta upp honom, ge honom nappen och gunga tills han somnar. Tack och lov somnar han ganska snabbt och jag kan lägga ner honom i vaggan. Där sover han till fem. Detta har vi alltså gjort 3-4 nätter nu. Det är inte jättekul. Framåt eftermiddagarna är jag skittrött. Lyckades ligga i soffan i ca 25 minuter och det var galet skönt. Jag hoppas jag slipper göra det i natt. Vi får se. 

Gröten gick lika bra som igår. Han blev skitsur så fort han märkte vad som var på skeden. 
Jag fortsätter inte när han blir så sur. Känns liksom fel, finns väl inget positivt med att fortsätta. Jag vet inte om det kan bero på att han inte är på rätt humör. Både igår och idag hade han ätit i typ mitten av sin sovstund. Han somnar och vaknar skitsur, han får bröstet och sen somnar om. När han vaknar sen så har han fått gröt. Kanske är det fel tillfälle. Vill egentligen ge honom direkt på morgonen men han vaknar numer 6:20 och då är inte ens de stora barnen vakna. Kanske ändå bör prova det imorgon, vid den tiden är han på strålande humör en stund. Till middagen fick han broccoli igen och det gick väldigt bra. Han åt inte upp allt men han blev inte sur i alla fall. Kanske gick det bättre för att alla var hemma. Han tittade på Lukas nästan hela tiden. 

Linn somnade i eftermiddags. Det är strängt förbjudet. Hon var på skitdålig humör när jag väckte henne. 
Hon blev på bättre humör när jag visade filmer på William som åt gröt. Därefter var hon på strålande humör. Vid fyra tiden körde hon, jag och William till simskolan. Det var avslutning idag och hon har nu klarat guld pingvinen. Hon hoppar också över silver fisken och går direkt till guld fisken. Men det är inte förrän om två veckor. Då ska jag lämna William hemma med Joakim, det ska bli väldigt skönt att slippa ta honom med sig. Han gillar badhuset men det är inte lätt att hjälpa Linn med baddärkten när han är med. Vi har också skippat duschen där, det har vi fixat här hemma sen. 

Nu ligger jag på golvet med William som är lite småtjurig. Bajsunge! 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

Födelsedag och smakportioner

Sportlovsveckan är över. Barnen gillar det inte men jag älskar rutiner och jublar över att allt är som vanligt. I lördags fyllde jag år. Jag är numera 31 år. Känns ganska skönt. Kanske skrev jag om det förra året men jag har ju haft åldersnoja sedan jag var typ 17. Men den är äntligen borta. På riktigt. Jag har inga problem med att vara över 30. Det känns fan ganska skönt. Hur som helst. Dagen började med en liten sovmorgon som min yngsta var snäll nog att ge mig. Därefter blev det skönsång med frukost på sängen.
Himla mysigt. Om man bortser från att tre av mina fyra familjemedlemmar tjurade ihop. (Nämner inga namn). Eftersom solen sken blev det också en promenad. Det var galet skönt. Lukas och Linn tog sina sparkcyklar. Vi gick ner till stranden. Barnen blötte såklart ner både vantar och skor men de klagade inte. 
Jag kan inte fatta att vi bor här. Det är så jävla fint. Väl hemma igen så fikade vi medan William sov. När han vaknade så var det dags för hans allra första smakportion. Joakim valde att det skulle vara broccolipurè. William har länge verkat taggad på att få smaka och nu var det äntligen dags. 
Först var tallriken roligast. Den fick han tag i jäkligt snabbt. 
Efter första skeden såg han ganska glad ut. Dock tror jag inte han fick in så mycket i munnen. 
Det var nog mer i handen han fick det. Men så jäkla söt. Sen kände han smaken och konsistensen och då blev han lite mer skeptisk. 
Som ni ser så slutade det med broccoli överallt. När vi verkligen försökte få in det i munnen på honom så blev han skitsur. Han fick bada efteråt. 
 
På eftermiddagen kom Sanne, Mange, Julia, Elias, Lily och Zoey hit. Sanne tjatade sig till ett besök fast att jag egentligen inte ville bli firad. Här har vi William sex månader och Zoey 11 månader (idag blir hon faktiskt det). 
Vi avslutade kvällen med godis och chips framför melodifestivalen. Jag är väldigt nöjd med min födelsedag. Vi hade en riktigt mysig dag. 
 
Igår började vi dagen med att ge William gröt. Vi vill inte ge honom en massa sött så det fick bli havregröt. Han blev skitsur med en gång. Det var inte populärt. Dock tror jag det berodde på att han var trött. På eftermiddagen fick han morotspurè. Det var samma där, han blev skitsur. Då hade han ändå precis sovit och ätit. 
Imorse vaknade han tjugo över sex. Han var vaken till åtta och sen sov han till tjugo i tio. Han vaknade till lite och fick äta och somnade om. När han väl vaknade så fick han gröt. Det gick lite bättre. Men han spottar ut allt med en gång. Jag försökte typ tre gånger sen fick han leka med skeden. 
Jag kommer ihåg att jag tyckte detta var skitjobbigt när Lukas var liten. (Av någon anledning har jag glömt massor från när Linn var mindre. Skyller på att den bloggen jag skrev i då försvann). Det är bara att kämpa vidare. Tanken är att han ska få gröt varje morgon och då alltid samma så förhoppningsvis vänjer han sig snart. 
 
Såhär gosig var han imorse innan barnen gick till skolan. 
Linn är hemma från skolan nu. Hon har en kompis här. Av någon anledning sitter hennes kompis här med mig och William. När Linn nu ropar på henne så suckar hon. DJUPA ANDETAG!!!! Jag ska fixa mellanmål till dem nu. Hoppas de lämnar mig ifred sen. 
Allmänt, Bilder | | Kommentera |
Upp