William 2 år!

Vi lyckades klämma ut det sista ur sommarlovet med ett besök på Pannkaksladan i ösregn. Barnen fick också sådana här: 
De gick dock sönder ganska så snabbt men de hann ha lite kul. Vi lekte kurragömma i "skogen", det är väl mer en dunge med träd och buskar men det var kul och lite läskigt. 
 
Den 15/8 var det dags för skolstart för Lukas och Linn. 
Lukas går nu i femman. 
Och Linn i tvåan. 
Jag tycker det är heeeeelt galet. Jag vet inte hur många gånger på ett år jag skriver det men tiden går galet fort och det är svårt att hänga med i svängarna. Hittills har skoldagarna gått bra. Båda kommer upp på morgonen och har kommit iväg i tid. På måndag börjar jag skolan och då är vi tillbaka i våra vanliga rutiner, får se hur det går. Då ska dessutom William tillbaka till förskolan. 
 
William har fyllt år också. Vi väckte honom halv sju genom att sjunga "ja må du leva". Han sov sig igenom hela sången och var inte alls glad över att bli väckt. Det gick dock bättre sen när han fick frukost på sängen och paket. 
När Joakim åkt till jobbet och Lukas och Linn gått till skolan kom Williams farmor och grattade honom. Jag bjöd på nybakta bullar, japp jag hade bakat dem på morgonen, dock var det bara William som åt. Till middag sen blev det Williammat, pasta och korv. Dagen avslutades med glass och lite mer sång. 
Han blir generad när vi sjunger och det är så gulligt. 
I lördags hade vi släktkalas för honom. Brunchkalas! Det blev riktigt bra. Vi bjöd på bröd, pålägg, korv, köttbullar, revben m.m och sen vaniljbullar och cheesecake. 
Det här med att ha kalas redan på förmiddagen gillar jag. Då hinner liksom allt plockas undan och resten av dagen kunde vi ta det lugnt. Jag tror William är nöjd med både sin födelsedag och sitt kalas. Han fick bra presenter som han kommer ha nytta av ett bra tag framöver. Vi försökte fokusera på kreativitet så av oss fick han leklera, plusplus, någon byggsats han kan bygga ihop till olika gubbar, jätte-memo, vattenfärg och penslar, pennor, spel med Babbalarna och en xylofon. Av släkten fick han Pippiparaply, kalsonger, tröjor, jeans, skjortor, pussel och bowlingset. Dessutom hade kusinerna Lily och Zoey gjort halsband och armband åt honom. Han borde helt klart vara nöjd. 
 
Innan William fyllde år var vi på Hanna och Rikards bröllop. Det var så fint och det var ganska skönt att få komma iväg lite utan William. Han fick vara hemma med sin farfar och det hade gått toppen. Jag och Joakim fick sitta bredvid varandra och det var ju trevligt. 
Det var ett väldigt fint bröllop och jag ångrar inte det minsta att mitt egna bröllop var så långt bort från detta det bara gick att komma. Men det är alltid kul att gå på andras bröllop. 
 
Sommarvärmen kom tillbaka och det firades med familjen Ek på Bertas kiosk och Kvickbadet. 
William sprang äntligen runt och lekte i vattnet och verkar tillslut förstå tjusningen med mycket vatten. Hoppas det håller i sig till nästa sommar. Den dagen avslutade vi med middag ute. 
 
Hur går det då med pottan. Nja, sådär. Det går upp och ner. Det är tydligt att han börjar prova olika gränser och jag tror att det även gäller pottan. Nu har han ju inte gått dit på eget initiativ mer än några gånger men även viljan att bli ledd dit går upp och ner. Helgen var katastrofdålig och den här veckan har inte heller börjat så bra. Imorgon ska vi till förskolan en stund och hälsa på och då får vi se vad de har att säga. Vi hoppas ju att de ska vilja försöka där ett tag. Har nog skrivit det innan men vi upplever det som att han förstår men inte gör det. Vi tror också att han håller sig tills han inte kan och då kommer det delvis som en överraskning. Andra gånger kan vi ju se exakt att han tänker kissa. Jag är rädd att jag inte förberedde honom tillräckligt innan vi började. En ska inte underskatta vikten av förberedelse, det borde jag veta som inte är speciellt impulsiv. Vi försökte med blöja två nätter men han blir så arg och vill inte alls ha den på sig. Vi får se vad de säger på förskolan. Kanske blir det så att han får ha blöja där men att vi här hemma kör på, eller så blir det blöja ett tag och så provar vi igen kanske på höstlovet.